IMUNITATE colectivă la COVID-19. Verdictul economiștilor
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Lumea nu mai are răbdare
Lumea nu mai are răbdare
Într-adevăr, dovada matematică există. Imunitatea colectivă la COVID-19 va începe să se formeze la sfârșitul anului 2021, când țările dezvoltate, care au făcut 85% din precomenzile pentru diferite vaccinuri, vor începe să le distribuie, informează CNBC, citând un studiu elaborat de economiștii de la Citi Research.

În studiul lor, experții au ținut cont de rapoartele marilor companii farmaceutice privind rezultatele etapelor finale ale testelor pentru vaccinurile împotriva COVID-19. Inclusiv de la Pfizer și BioNTech, al căror tratament a afișat o eficacitate de 95%, Moderna (94,5%) și AstraZeneca (70%). 

Analiștii de la Citi Research au pornit de la ideea că respectivele trei vaccinuri vor primi aprobare pentru utilizare în situații excepționale în următoarele două luni. După care va fi lansat procesul de producție și de distribuție a tratamentelor. 

Experții au calculat că 85% dintre precomenzile pentru vaccinuri au fost făcute de statele dezvoltate, unde distribuirea lor va începe în trimestrul doi sau trei, ceea ce înseamnă că imunitatea colectivă se va forma în ultimele trei luni ale anului viitor. În țările cu economii în curs de dezvoltare, vaccinarea va demara, probabil, în 2022 sau chiar mai târziu, au prognozat cei de la Citi Research. 

Citește și COVID-19. Detaliu ESENȚIAL despre VACCINUL de la Moderna

Potrivit analiștilor, imunitatea colectivă va permite să fie asigurată o creștere a PIB-ului mondial cu 0,7% în cursul anului viitor și cu 3% în 2022, când activitatea economică va reveni la nivelul anterior. În țările în curs de dezvoltare, acest indice va progresa cu 0,1% în 2021 și cu 2% în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel