1.500 de lei, ajutor pentru plata chiriei
Autor: Oana Pavelescu | 16 iul 2020, 16:57
Aceste persoane vor primi un sprijin financiar pentru plata chiriei
Aceste persoane vor primi un sprijin financiar pentru plata chiriei
Primăria Capitalei a decis să susțină cu 1.500 de lei, timp de un an, persoanele aflate în dificultate, pentru plata chiriei locuinței.

Este vorba despre o hotărâre a al Consiliului General al Municipiului București (CGMB) care se află în dezbatere și care prevede acordate ajutorului financiar pentru victimele violenței în familie.

Victimele violenței în familie, ca să primească acest sprijin financiar, trebuie să figureze în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, sau să se numere printre cele care au fost adăpostite în casele speciale destinate lor și care nu beneficiază de un alt ajutor din partea statului sau a unor organizații nonguvernamentale.

Ce acte sunt necesare

  • cerere;

  • documente de identitate și de stare civilă a victimei violenței domestice și a copiilor care o însoțesc dacă este cazul;

  • dovada că este o victimă a violenței în familie (ordin de protecție sau ordin de  protecție provizoriu ori dovada depunerii unei plângeri);

  • contractul de închiriere a unei locuințe aflate în Capitală;

  • o notă de informare privind prelucrarea datelor personale.

Veste bună. Salariul minim va crește. De ce

Documentele trebuie să fie trimise la adresa de e-mail registratura@dgas.ro, adresa aparținând Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Cei ce vor primi acest ajutor vor plăti chiria lunar, la data stabilită în contract, urmând ca, în cel mult cinci zile de la achitarea acesteia, să prezinte autorităților chitanța în original, suma ce urmează să fie decontată fiind cea din contract și care nu poate depăși 1.500 de lei.

Conform proiectului, pentru a putea fi considerată victimă a violenței de familie, condiție necesară pentru primirea ajutorului pentru chirie, după depunerea cererii, persoana interesată va trebui să prezinte lunar autorităților o adeverință din care să rezulte că urmează un program de consiliere sau terapie pentru victimele acestui tip de violență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe