Upgrade Romania

UPGRADE ROMANIA-CUM CREȘTEM ”INVESTIȚIILE VERZI” ÎN ECONOMIE

29 iunie 2023

Eveniment și locație

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro, Astrosens.ro, RadioDCNews.ro, DCNews TV și Părinți și Pitici, va organiza în data de 29 IUNIE 2023, intervalul orar 11:00 - 14:00 dezbaterea UPGRADE ROMANIA-CUM CREȘTEM ”INVESTIȚIILE VERZI” ÎN ECONOMIE.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11:00 la Crowne Plaza, sala Primavera.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele: DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, începând cu ora 11:00.

Context

Trecerea la o economie mai puțin poluantă necesită investiții masive. România a făcut pași importanți în atingerea obiectivelor asumate prin Green Deal și FIT 55, în special în domeniul energiei regenerabile, unde pot fi văzute multe investiții și proiecte, dar țara noastră mai are multe de făcut în alte arii.

România ocupă locul 39 într-un top al celor mai atractive 61 de state la nivel global pentru investiţii în infrastructură verde, după Uzbekistan şi înainte de Bangladesh, reiese din Green Infrastructure Finance Propensity Index, realizat de PwC, care arată decalajele semnificative între state în finanţarea infrastructurii verzi. La nivel European, suntem, din nou, pe ultimele locuri.

La nivelul Uniunii Europene există directive și regulamente specifice care vizează derularea unor activități cu caracter durabil și încurajarea investițiilor și a finanțărilor ecologice. Pierderile pe care intensitatea schimbărilor climatice le-o provocă piețelor financiare, impactul tranziției către o economie verde, alături de cel al derulării propriei activități, sunt tot mai mult în atenția autorităților monetare și de reglementare, precum și a instituțiilor financiare internaționale.

Opțiunile de finanțare pentru investiții verzi sunt în creștere în România, susținute atât de mediul privat, cât și prin programe regionale, naționale și europene. Care sunt motivele pentru care gradul de accesare este în continuare redus?

Teme de dezbatere

Agenda dezbaterii

Listă invitați

Moderator: Alex VLĂDESCU, Realizator emisiuni DCNews / DCBusiness


PANEL 1: 11.00-12.00 - AUTORITĂȚI


PANEL 2: 12.00-13.15 - FINANȚATORI, CONSULTANȚĂ, ECONOMIA VERDE


PANEL 3: 13.15-13.45 - AUTORITĂȚI


SESIUNE Q&A: 13:45-14:00

29 IUNIE 2023, Crowne Plaza, Sala Primavera, ora 11:00

Urmărește dezbaterea

Parteneri 

Upgrade Romania


pixel