Upgrade Romania

Upgrade Romania: Este nevoie de un pact national de transporturi

19 aprilie 2022

Eveniment și locație

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora, DefenseRomania, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews, va organiza în data de 19 Aprilie 2022, intervalul orar 11:00 - 14:00 dezbaterea online : ”UPGRADE ROMANIA: ESTE NEVOIE DE UN PACT NATIONAL DE TRANSPORTURI”

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în intervalul orar 11:00 – 14:00.

Context

România se confruntă astăzi cu o situație deloc favorabilă în ceea ce privește infrastructura de transport în totalitatea ei: rutieră, feroviară, navală sau aeriană.

Românii sunt cetățenii cei mai nemulțumiți de infrastructura țării lor. Dacă la nivel global aproximativ o treime din respondenţi se declară nesatisfăcuți în legatură cu infrastructura țării lor, 76% dintre români spun că sunt foarte nemultumiți sau destul de nemulțumiți cu infrastructura din România. Acestea sunt rezultatele unui studiu desfăşurat de compania de cercetare de piaţă Ipsos în 28 de ţări din întreaga lume.

Infrastructura rutieră bate pasul pe loc de ani buni, când vine vorba de transportul maritim la nivel național există multe oportunități de care statul și companiile private ar putea să se bucure, însă, din păcate, acest domeniu este la fel de slab dezvoltat precum cel feroviar.

România are un total de 21 aeroporturi, însă 7 dintre ele nu deservesc în prezent zboruri comerciale. Comparativ cu piața de transport aerian al altor membre ale Uniunii Europene, România se plasează mult sub medie, în special când comparația se face la numărul de locuitori.

Teme de dezbatere

Agenda dezbaterii

11:00 – 14:00 - Dezbateri

Listă invitați

Urmărește dezbaterea

Parteneri 

Upgrade Romania


pixel