UPGRADE ROMANIA: Impactul marilor investiții ale anului 2024

UPGRADE ROMANIA: Impactul marilor investiții ale anului 2024

30 iulie 2024

Eveniment și locație

DC Media Group, trust media din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, Știri Diaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DC Sport, DC News TV și RadioDCNews, va organiza în data de 30 Iulie 2024, începând cu ora 11:00, în sistem hibrid, Conferința UPGRADE ROMANIA: Impactul marilor investiții ale anului 2024.

Actualul context politic, cu trei runde de alegeri și tot atâtea campanii electorale, este favorabil dezbaterilor în sistem hibrid, decidenții fiind în cea mai mare parte a timpului în mișcare.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele: DC News TV, DC News și DC Business, dar și pe paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, începând cu ora 11:00.

Context

2024 este un an crucial pentru România cu perspective ridicate privind dezvoltarea economică și modernizarea. Printre principalele proiecte de investiții planificate pentru 2024 se numără inițiative majore în infrastructura de transport, energie verde, infrastructura medicală, educație, digitalizare, infrastructura urbană, agricultură și turism. Aceste proiecte sunt menite să modernizeze și să dinamizeze economia României, sprijinind dezvoltarea sustenabilă și creșterea calității vieții cetățenilor. Implementarea acestor proiecte va necesita o coordonare eficientă între guvern, autoritățile locale și sectorul privat, precum și o utilizare strategică a fondurilor disponibile. Aceste proiecte sunt finanțate de la buget, din fonduri europene sau sunt investiții private.

Investițiile străine directe în România au atins un nivel record de 3,230 miliarde de euro, în primele patru luni din acest an, în creştere cu 34,14% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale, ceea ce ne arată faptul că țara noastră este pe drumul cel bun, iar autoritățile statului trebuie să continue să îmbunătățească climatul de afaceri și să ofere stimulente pentru a atrage și menține investitorii străini.

În ultimii ani, România a înregistrat progrese impresionante în ceea ce privește performanța sa economică, însă cu toate acestea țara noastră se confruntă în continuare cu numeroase provocări. România a înregistrat un deficit bugetar de 3,24% din PIB în primele 4 luni din 2024 ceea ce reprezintă o problemă majoră care amenință stabilitatea economică a țării și pune în pericol ținta de deficit bugetar stabilită de Guvern pentru acest an. Potrivit previziunilor, economia țării va crește cu 3,4%, a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană.

Cu trei runde de alegeri, cu multe promisiuni, cu și mai multe provocări, România poate da lovitura în materie de modernizare sau poate pierde oportunități importante.

Va reuși 2024 să devină anul investițiilor și cel în care putem stabili un plan pe termen lung pentru dezvoltarea țării? De aici pornim dezbaterea.

Teme de dezbatere

Agenda dezbaterii

Listă invitați

Upgrade Romania: Impactul marilor investiții ale anului 2024


pixel