Siguranță rutieră și asigurări auto

Siguranță rutieră și asigurări auto. Lecțiile ultimilor ani. Ce e de făcut?

22 noiembrie 2023

Eveniment și locație

DC Media Group, trust media din care fac parte DCNews, ȘtiriDiaspora, DCBusiness, DCMedical, Defense Romania, RadioDCNews, DCNewsTV, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici și DCSport, va organiza în data de 22 NOIEMBRIE 2023 evenimentul de tip masă rotundă cu tema "Siguranță rutieră și asigurări auto. Lecțiile ultimilor ani. Ce e de făcut?".

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 14:00 – 17:30, în sala Virgil Madgearu din cadrul Academiei de Studii Economice.

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul UNSAR.

Conferința va fi transmisă LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în intervalul orar 14:30 – 17:30.

Context și tematică

În prezent, România se situează în fruntea clasamentului țărilor cu cele mai multe accidente rutiere, anul trecut înregistrându-se peste 1.000 de accidente pe zi, potrivit cifrelor oficiale. Tocmai de aceea, siguranța rutieră constituie, din ce în ce mai mult, o preocupare majoră la nivelul societății, iar un mod de conducere responsabil reprezintă unul dintre factorii cheie pentru prevenirea accidentelor. Acesta este contextul în care a luat naștere Coaliția pentru Siguranță Rutieră, o inițiativă menită a schimba aceste realități triste.

În același timp în ultimii opt ani, industria asigurărilor auto a trecut prin perioade dificile. Cu toate acestea, companiile rămase în piață, au continuat să fie alături de clienții lor și de păgubiți, absorbind șocurile generate de reașezarea pieței.

Datele oficiale arată că asigurările auto reprezintă în continuare cel mai important segment al pieței de asigurări din România, reprezentând aproximativ 76% din totalul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale și 63% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurare.

Evenimentul, moderat de Val VÂLCU, își propune să dezbată soluțiile care pot veni în beneficiul românilor și va reuni reprezentanți ai autorităților, ai factorilor de decizie și ai membrilor Coaliției pentru Siguranță Rutieră.

Agenda dezbaterii

Listă invitați

AGENDĂ CONFERINȚĂ

Moderator: Val VÂLCU, Jurnalist DC News

14:00 – 14:30: WELCOME LUNCH
14:30 – 14:40: DESCHIDEREA EVENIMENTULUI

De ce această dezbatere, teme și întrebări la care încercăm să răspundem

Moderator: Val VÂLCU, Jurnalist DC News

CUVÂNT DE BUN VENIT:


14:40 – 17:20: Dezbateri pe tema siguranței rutiere și a asigurărilor auto. Ce este de făcut?

Avem o strategie națională pentru siguranță rutieră. Cum facem să fie implementată? De ce avem nevoie de un proiect precum Coaliția pentru Siguranță Rutieră (CSR)?


Care sunt costurile economice și financiare ale accidentelor rutiere? Cum se reflectă acestea în societate și în domentiul asigurărilor?


Cum facem să diminuăm impactul economic și social al accidentelor rutiere? Soluții


Ce face industria de asigurări pentru a schimba aceste realități legate de frecvența accidentelor rutiere?


17:20 – 17:30 - CONCLUZII MODERATOR

Urmărește dezbaterea

Parteneri 

Siguranță rutieră și asigurări auto


pixel