Quo Vadis 2024

Quo Vadis 2024! - Ediția a VI-a, ”Provocări în Educația financiară din România!"

29 februarie 2024

Eveniment și locație

Fundația Institutul de Studii Financiare și trustul de presă DC Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DCSport, DCNewsTV și RadioDCNews, vor organiza în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 11:00, în sistem hibrid, Conferința "Quo Vadis 2024 !" - Ediția a VI-a,”Provocări în Educația financiară din România!”.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele: DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, începând cu ora 11:00.

Context

Educația financiară a devenit un subiect din ce în ce mai dezbătut în România. În ultimii ani, au fost implementate numeroase inițiative și programe pentru a crește nivelul de conștientizare și înțelegere a aspectelor financiare în rândul populației. În România, potrivit sondajului Eurobarometru publicat în 2023 privind "Monitorizarea nivelului de alfabetizare financiară în UE", nivelul de alfabetizare financiară este redus. Astfel, România se clasează pe ultimul loc din UE în ceea ce privește acest capitol, deși instituțiile financiare au alocat bugete semnificative pentru campaniile de educație financiară.

În acest context este, încă o dată, subliniată necesitatea unei colaborări între toate entităţile din pieţele financiare pentru a putea creşte nivelul de educaţie financiară în rândul populației, în special în rândul tinerilor. O dezbatere ancorată în realitatea momentului cu toți actorii importanți despre motivele pentru care România a rămas în coada Europei la educația financiară.

Teme de dezbatere

Agenda dezbaterii

Listă invitați

Moderator: Val VÂLCU, jurnalist DC News

DESCHIDERE CONFERINȚĂ: Alexandru PETRESCU, Președinte ASF

PANEL I: 11:00 – 12:30PANEL II: 12:30 – 14:00ÎNCHIDERE CONFERINȚĂ: Valentin IONESCU, Președinte ISF și Director General al Direcției Generale Asigurări ASF

Urmărește dezbaterea

Parteneri 

Atașamente

Quo Vadis 2024


pixel