Energy Forum 2

Energy Forum - Ediția a X-a

Strategia pentru iarna 2023-2024 în actualul context politico-economic

14 noiembrie 2023

Eveniment și locație

DC Media Group, trust media din care fac parte DCNews, ȘtiriDiaspora, DCBusiness, DCMedical, Defense Romania, RadioDCNews, DCNewsTV, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici și DCSport, va organiza în data de 14 NOIEMBRIE 2023 a X-a ediție a Energy Forum - Strategia pentru iarna 2023-2024 în actualul context politico-economic.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11:00 la Crowne Plaza, sala Orhideea II.

Energy Forum, eveniment ajuns la a 10-a ediție, va reuni toți factorii de răspundere: Guvern, Parlament, autorități locale, instituții cu atribuții în domeniu, reprezentanții companiilor din domeniu, ai asociațiilor profesionale și ai societății civile, jurnaliști și analiști.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în intervalul orar 11:00 – 14:00.

Context

Actualul context politico-economic din Regiune, și nu numai, schimbă de la o zi la alta strategiile energetice ale statelor. Se vorbește tot mai mult de noua revoluție energetică, iar primele semne ale accelerării acesteia sunt pachetele legislative adoptate de Parlamentul European și de Comisia Europeană. Analiștii spun că, odată implementate aceste transformări, "nimic nu va mai fi ca înainte".

În toată această dezbatere, România apare ca una dintre principalele țări europene care are capacitatea de a accelera tranziția către energia verde, având un potențial major pentru a susține pe termen lung un mix energetic sustenabil.

Provocările energetice impun strategii coerente, predictibilitate legislativă, investiții solide, resursă umană de calitate și un dialog susținut între toți factorii implicați. România trebuie să răspundă corespunzător provocărilor și oportunităților. O va putea face? Va putea deveni un pol de securitate energetică și un pol de producţie, de generare a energiei pentru toată regiunea? Sunt întrebări la care ne propunem să obținem răspunsuri în cadrul dezbaterii noastre.

Teme de dezbatere

Agenda dezbaterii

Listă invitați

Moderator: Mihai CIOBANU, redactor-șef DCBusiness

10:30 - 11:00: Înregistrare invitați & Welcome Coffee

11:00 - 11:10: CUVÂNT DE DESCHIDERE: Bogdan CHIRIEAC, Jurnalist DCNews

11:10 - 13:30: DEZBATERI: Strategia pentru iarna 2023-2024 în actualul context politico-economic


13:30 - 13:45: CONCLUZII ȘI SESIUNE Q&A

13:45 - 14:15: NETWORKING LUNCH

Urmărește dezbaterea

Parteneri 

Energy Forum 2


pixel