Mediu - Curățenia de primăvară

Curățenia de primăvară în România! Ediția 2024

29 martie 2024

Eveniment și locație

DC Media Group, trust media din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, Știri Diaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DC Sport, DCNewsTV și RadioDCNews, va organiza în data de 29 MARTIE 2024, începând cu ora 11:00, în sistem hibrid, Conferința "Curățenia de primăvară în România" - Ediția 2024.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele: DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în intervalul orar 11:00 – 14:00.

Context

În România, problema aruncării necorespunzătoare a deșeurilor reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm, aceasta afectând atât mediul înconjurător, cât și calitatea vieții și îngreunând, în multe cazuri, activitatea economică.

De-a lungul timpului, autoritățile centrale și locale, organizații de mediu sau companii au inițiat acțiuni ample pentru strângerea gunoaielor aruncate în păduri, pe ape, pe drumurile publice și în general...peste tot. Sunt de notorietate mai multe campanii naționale derulate pe tot parcursul anului. De la curațenia de primăvară din lunile martie-aprilie, până la Ziua Națională a Curățeniei, în septembrie. Campania Naţională „Curăţăm România!”, lansată în 2022 de Ministerul Mediului și finanțată de Administrația Fondului de Mediu. Au avut loc peste 400 de acțiuni de ecologizare a pădurilor, apelor, colectare a anvelopelor, deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), precum şi de ecologizare a zonelor publice din oraşe şi comune. De asemenea, au fost adunate peste 3 milioane de kilograme de deşeuri abandonate.

În 2023, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în parteneriat cu echipa ”Let’s do it, Romania!” a reușit să mobilizeze peste 78.000 de voluntari la nivel național în cadrul Zilei de Curățenie Mondială. Astfel, au avut loc activități de ecologizare în aproape toate județele. România s-a alăturat celorlalte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.

Și în 2024, numeroase județe din România vor da startul campaniilor de curățenie de primăvară, sunt mai multe proiecte în acest sens în derulare sau pe punctul de a fi derulate. Inițiative sunt, curațenie se face, problema este că munții de gunoaie reapar în aceleași locuri sau în multe altele.

Cum putem opri aruncarea gunoaielor? Ce lipsește: legislație sau voință în implementarea acesteia? De aici pornim dezbatere

Teme de dezbatere

Agenda dezbaterii

Listă invitați

Moderator: Val VÂLCU, jurnalist DC News

11:00 - 13:45 - DEZBATERI, PREZENTĂRI, SOLUȚII

CUVÂNT DE DESCHIDERE: Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

SPEAKERI:


13:45 – 14:00: CONCLUZII ȘI Q&A

Urmărește dezbaterea

Parteneri 

Mediu - Curățenia de primăvară

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel