Boala cronică de rinichi

Boala cronică de rinichi, riscul ignorării

14 martie 2023

Eveniment și locație

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, Știridiaspora, Defense România, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și RadioDCNews, va organiza în data de 14 Martie 2023, începând cu ora 11:00 dezbaterea ONLINE: ”Boala cronică de rinichi, riscul ignorării”.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele DC NewsTV, DCNews și DCMedical, dar și paginile de Facebook și canalele Youtube ale acestora, în intervalul orar 11:00 – 14:00.

Context

Evenimentul își propune să atragă atenția publicului asupra unei suferințe subdiagnosticate, cu impact major asupra vieții pacientului, dar și a sistemelor publice de sănătate: boala cronică de rinichi.

Furnizarea de cunoștințe despre această suferință, evidențierea riscul de boală renală și întelegerea importanței depistării precoce sunt priorități de sănătate publică, fiindcă, diagnosticată la timp, boala cronică de rinichi poate fi tratată. Astfel se reduce riscul complicațiilor și numărul deceselor cauzate de această afecțiune.

Nevoia unor campanii de informare este cu atât mai mare cu cât pandemia COVID-19 a afectat capacitatea pacienților din România de a accesa servicii de diagnosticare și tratament, deci nu au primit îngrijire adecvată.

Teme de dezbatere

Agenda dezbaterii

Listă invitați

Urmărește dezbaterea

Parteneri 

Boala cronică de rinichi


pixel