Vaccinarea, prezent și viitor

Vaccinarea, prezent și viitor

28 ianuarie 2021

Eveniment și locație

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNews TV, va organiza în data de 28 ianuarie 2021, în intervalul orar 13:00-16:00 dezbatarea ONLINE: "Vaccinarea, prezent și viitor"

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele DCNews TV, DCNews și DCMedical, dar și paginile de Facebook și YouTube ale acestora, în intervalul orar 13:00 – 16:00.

Context

La începutul luptei cu pandemia COVID-19, OMS a avertizat să nu fie întrerupte campaniile de vaccinare, pentru că pot apărea alte epidemii.

Legea vaccinării nu a trecut încă de Camera Deputaților. Campania de informare pentru vaccinarea copiilor, vârstnicilor și a adulților vulnerabili s-a oprit, sub presiunea subiectelor legate de COVID-19.

România se confruntă, însă, de ani buni, cu rate scăzute de vaccinare, comparativ cu țările care au sisteme de sănătate performante, prevenția rămânând, în toate patologiile, doar la nivel declarativ, fără impact asupra stării de sănătate și a performanței sistemului sanitar.

În 7 aprilie 2020, DCMedical organiza o dezbatere cu toți actorii implicați în domeniu, ridicând următoarele teme: Când vom avea o Lege a Vaccinării, când vor fi aplicate primele măsuri? Ce trebuie făcut ca să continue campaniile de vaccinare, ca să fie protejați cetățenii de alte epidemii, iar sistemul sanitar de o încărcare suplimentară în momente de criză/suprasolicitare? Cum să-i protejăm pe vârstnici și pe cei vulnerabili? Ce vaccinuri pot ajuta adulții vulnerabili acum?

După aproape un an de la declanșarea crizei pandemice, în contextul noii situații sociale și politice din 2021, considerăm că, pornind de la aceste întrebări, ar trebui evaluată situația, analizat ce răspunsuri s-au dat, concret, în anul care a trecut, și văzut care sunt prioritățile și soluțiile propuse pentru viitor.

La dezbatere vor participa reprezentanți ai autorităților, parlamentari, experți în sănătate publică, medici, reprezentanți ai pacienților și ai asociațiilor de părinți.

Agenda dezbaterii online

13:00 - 16:00 – Dezbateri

Listă invitați

Urmărește dezbaterea

Parteneri 

Vaccinarea, prezent și viitor


pixel