ENERGY FORUM

Criza energetică și efectele pe termen lung

28 noiembrie 2022

Eveniment și locație

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews, va organiza în data de 28.11.2022 conferința cu titlul "Criza energetică și efectele pe termen lung".

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11:00 la Crowne Plaza, sala Magnolia.

Conferința va fi transmisă LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în intervalul orar 11:00 – 14:00.

Context

Iarna bate la ușă iar Europa nu pare să aibă soluții pentru criza energetică care se adâncește tot mai mult. Se vorbește de întreruperi de curent și alte situații de urgență, de o criză iminentă care va obliga statele europene să pună în aplicare planuri care mai de care mai austere. Scenariile se schimbă de la o zi la alta, prețurile ating niveluri alarmante iar soluțiile concrete întârzie să apară.

Liderii europeni n-au reușit să ajungă la o soluție definitivă pentru criza energetică nici la a doua reuniune. Consiliul European a amânat deciziile până la jumătatea lunii noiembrie, perioadă în care să mai fie analizate măsurile care să fie puse în practică la începutul iernii și care să oprească creșterea prețurilor. În tot acest timp, creșterea tarifelor globale ale energiei în prag de iarnă lovește consumatorii care deja se confruntă cu creșterea inflației și cu scumpirile produselor alimentare și a serviciilor. În tot acest context, în România regulile se schimbă de la o lună la alta, însă nici Guvernul și nici Parlamentul nu par să găseasca soluții.

Teme de dezbatere

Agenda dezbaterii

Listă invitați

11:00 - 12:15: PANEL 1: Legislația în continuă schimbare. Ce ne așteaptă. Are nevoie piața de energie și gaze de o reglementare urgentă? Este aceasta soluția pentru ca jucătorii și consumatorii să supraviețuiască crizei energetice? Cum pot fi protejați consumatorii?


12:15 - 13:15: PANEL 2: Sistemul energetic național în prag de iarnă. Va face față în cazul unei ierni grele. Soluțiile pe termen scurt, mediu și lung. Deciziile din plan european


13.15-13.30: SESIUNE Q&A

13.30-14.15: NETWORKING LUNCH

Urmărește dezbaterea

Parteneri 

Energy Forum


pixel