3 din 10 utilizatori de smarphone din România intenţionează să se aboneze la servicii 5G
Autor: DCBusiness Team | 20 noi 2022, 13:37
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Potrivit unui raport, 3 din 10 utilizatori de smarphone din România au în plan să se aboneze la servicii 5G, în următorul an.

Trei din zece utilizatori de smartphone-uri din România (31%) intenţionează să se aboneze la servicii 5G în următorul an, reiese din datele centralizate în raportul Ericsson ConsumerLab "5G: The Next Wve".

Conform rezultatelor cercetării, aproximativ 84% dintre actualii consumatori de 5G, de pe plan local, nu vor să revină la serviciile 4G, în ciuda costurilor mai crescute.

În prezent, 2% dintre consumatorii de servicii mobile din România utilizează 5G, iar atunci când ponderea abonamentelor de acest tip va ajunge la 15% din totalul utilizatorilor ritmul de adopţie în masă a tehnologiei 5G ar urma să accelereze.

Printre principalele motive pentru care utilizatorii au trecut sau vor să facă upgrade la serviciile 5G se află: viteze mai mari decât cele asigurate de tehnologia 4G (pondere de 24% dintre utilizatorii de 5G, respectiv 24% dintre cei care plănuiesc să facă upgrade la 5G; accesul la aplicaţii şi dispozitive inovatoare - 11% dintre utilizatorii de 5G, respectiv 9% dintre cei care plănuiesc să facă upgrade la 5G; o mai bună conexiune a reţelei - 6% dintre utilizatorii de 5G, respectiv 10% dintre cei care plănuiesc să facă upgrade la 5G.

În ceea ce priveşte disponibilitatea serviciilor 5G, la nivelul pieţei locale, studiul Ericsson arată că 36% din populaţia României are acoperire 5G, în prezent, iar 35% dintre utilizatorii de 5G percep faptul că sunt conectaţi la reţelele 5G mai mult de 50% din timp.

Potrivit sursei citate, în România, numărul consumatorilor de servicii 5G care interacţionează cu mai mult de trei servicii digitale care oferă experienţe imersive s-a dublat din 2020, până în prezent.

În acelaşi timp, nouă din zece persoane care se numără printre primii utilizatori ai tehnologiei 5G consideră că serviciile inovatoare, aduse de această tehnologie, sunt elemente importante în compunerea ofertelor şi abonamentelor de date mobile.

De asemenea, 43% dintre utilizatorii de 5G de pe plan local spun că vor începe sau au în plan să utilizeze tot mai des aplicaţii de AR (realitate augmentată), în timp ce numărul consumatorilor de 5G care utilizează săptămânal servicii disponibile în metavers este de 1,4 ori mai mare decât cel al utilizatorilor de 4G.

Raportul a fost realizat efectuată de Ericsson ConsumerLab în rândul a 49.000 de consumatori din 37 de state de la nivel global, inclusiv 1.100 de utilizatori din România.

Domeniul de aplicare al sondajului este reprezentativ pentru opiniile a aproximativ 1,7 miliarde de consumatori din întreaga lume, incluzând 430 de milioane de abonaţi 5G. În România, sondajul a fost derulat în perioada aprilie - mai 2022.

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicaţii soluţii complete pentru valorificarea intregului potenţial al conectivităţii. Portofoliul companiei acoperă următoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform şi Technologies & New Businesses.

Compania este listată la bursa NASDAQ din New York, precum şi la NASDAQ Stockholm. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri externe