Acțiunile europene au crescut la începutul săptămânii, în ciuda diferitelor provocări
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Creșteri bursiere
Creșteri bursiere
Acțiunile europene au închis luni în creștere, cu toate că Germania a raportat o inflație peste așteptări, în timp ce Deutsche Bank a avut cea mai slabă zi din ultimul an.

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în creștere cu 0,1%, după ce vineri a înregistrat prima creștere săptămânală din ultimele patru săptămâni.

STOXX 600 a pierdut din avânt în aprilie, după cinci luni consecutive de creșteri, influențat de ratele încă ridicate ale dobânzilor, de continuarea tensiunilor din Orientul Mijlociu și de incertitudinile legate de perspectivele politice ale Băncii Centrale Europene. Indicele de referință european este pe cale să înregistreze cea mai proastă lună din ultimele șase luni, dacă pierderile se mențin.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,3%, după ce datele preliminare germane au arătat că inflația națională a crescut ușor în aprilie din cauza creșterii prețurilor la alimente și a unei scăderi mai mici a prețurilor la energie decât în lunile anterioare.

Potrivit datelor LSEG, piețele estimează reduceri ale dobânzii BCE de aproximativ 66 de puncte de bază (pb) până la sfârșitul anului.

Între timp, Philips a crescut cu 29%, depășind indicele de referință, deoarece firma olandeză a anunțat o cifră mai mică decât se aștepta pentru cererile unor despăgubiri în SUA. Vestea a pus capăt incertitudinii care i-a redus valoarea de piață în ultimii trei ani.

În condițiile în care acțiunile Philips au atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, acțiunile din sectorul de sănătate (SXDP) a urcat la un maxim al ultimei luni.

Pe de altă parte, Deutsche Bank a scăzut cu 8,6%, deoarece creditorul a anunțat că plata pe care o va face în urma unui litigiu privind preluarea Postbank va afecta profitabilitatea sa în trimestrul al doilea și pe întregul an.

În Spania, premierul Pedro Sanchez a declarat că a decis să rămână în funcție după zile întregi în care și-a arătat interesul pentru a renunța funcția de premier. Indicele spaniol .IBEX a închis în scădere cu 0,5%.

În cursul săptămânii, investitorii așteaptă, de asemenea, decizia de politică monetară a Rezervei Federale americane și orice indiciu privind perspectivele de relaxare a politicii sale monetare.

Printre altele, compania norvegiană Public Property Invest, deținută parțial de grupul imobiliar suedez îndatorat SBB, a pierdut 1,4% la debutul său pe piața Euronext Oslo.

Compania IT Atos a urcat cu 19%, deoarece guvernul francez a făcut o ofertă de cumpărare a unora dintre unitățile cheie ale firmei, în timp ce Porsche a pierdut 2,8% în urma unei scăderi de 30% a profitului operațional din primul trimestru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul a scăzut față de euro, aurul s-a scumpit

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

România importă mai multe gaze ca anul trecut

România a început anul cu un import mai mare de gaze...

Cum va fi eliminată plafonarea prețurilor la energie

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică...

După 55 de activitate, Chevron părăsește Marea Nordului

Chevron urmează să lanseze operațiunea de vânzare...

Sony prezintă două noi smartphone-uri Xperia

Sony își reînnoiește gama Xperia cu două smartphone-uri...

Ce este Project Astra de la Google

Inteligența artificială și realitatea augmentată vor...

Pentru JO 2024, armele pentru scrimă sunt fabricate manual

„O meserie atipică, cu oameni atipici”: la Blaise...

Maldive se aruncă în brațele Chinei

Noul președinte al arhipelagului intenționează să se...

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...


pixel