Acțiunile europene au crescut miercuri, conduse de optimismul asupra dobânzilor BCE
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Grafic evoluție acțiuni / FOTO: Freepik
Grafic evoluție acțiuni / FOTO: Freepik
Acțiunile europene au crescut miercuri după ce investitorii au analizat datele privind inflația în scădere din zona euro, care au consolidat argumentele pentru reducerea dobânzii Băncii Centrale Europene.

Indicele continental STOXX 600 a închis cu 0,3% mai sus, recuperând scăderea de la un minim al ultimelor două săptămâni.

Barclays și-a majorat ținta de sfârșit de an pentru indicele de referință la 540 de la 510, devenind optimist pentru întreaga regiune pe baza pariurilor privind relaxarea costurilor de împrumut, evaluări mai ieftine și îmbunătățirea creșterii interne.

Acțiunile din domeniul bancar european au fost în fruntea câștigurilor sectoriale, crescând cu 1,4% pentru a atinge cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2018, în timp ce băncile din zona euro au câștigat, de asemenea, 1,5%.

Un sondaj al Institute for Supply Management a arătat că creșterea industriei serviciilor din SUA a continuat să încetinească în martie, în timp ce o măsură a prețurilor plătite de întreprinderi pentru inputuri a scăzut la minimul ultimilor patru ani, ceea ce este un semn bun pentru perspectivele inflației.

Deși este de așteptat ca Banca Centrală Europeană să lase ratele dobânzilor neschimbate în cadrul ședinței de politică monetară de săptămâna viitoare, investitorii văd o șansă de 71% de reducere a acestora cu 25 de puncte de bază în iunie.

În ceea ce privește alte sectoare, domeniul tehnologic a crescut cu 0,9%, cu toate că un cutremur puternic care a lovit Taiwanul a generat îngrijorări cu privire la perturbări în industria de fabricare a cipurilor, responsabilă revenirea globală din trimestrul precedent.

Alte tipuri de companii au înregistrat creșteri considerabile ale acțiunilor, precum Forvia care a urcat cu 5,4% după comentariile optimiste ale analiștilor înaintea rezultatelor din primul trimestru ale producătorului european de piese auto, care vor fi prezentate pe 18 aprilie.

Compania italiană FinecoBank a crescut cu 6% după ce J.P.Morgan a îmbunătățit calificativul pentru banca online și firma de brokeraj la "supraponderal" de la "neutru", în timp ce producătorul german de cipuri Infineon a crescut cu 2,4% în urma unei îmbunătățiri a Morgan Stanley la "supraponderal".

Verbund a pierdut 4,6% după ce Stifel a retrogradat furnizorul austriac de electricitate la "vinde" de la "menține".

Swiss Re a scăzut cu 3,6%, deoarece firma de reasigurări urmează să îl numească pe șeful său de soluții corporative, Andreas Berger, în funcția de director general al grupului, înlocuindu-l pe Christian Mumenthaler, în funcție de mult timp.

Între timp, Reuters a anunțat că Italia va reduce previziunile de creștere a PIB-ului în acest an și anul viitor, pe fondul unor perspective economice întunecate. Cu toate acestea, acțiunile italiene au crescut cu 0,5%, în linie cu cele din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel