Acțiunile europene au închis marți la un nivel record. Sectorul auto, în topul tranzacțiilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tranzacții bursiere / sursa foto: Freepik.com
Tranzacții bursiere / sursa foto: Freepik.com
Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,18%, sectorul automobilelor (SXAP) conducând creșterile sectoriale cu o creștere de 1,4%.

Acțiunile Delivery Hero au urcat cu 26,3%, după ce aceasta a vândut subsidiara sa Foodpanda din Taiwan companiei Uber pentru 1,25 miliarde de dolari, relatează Reuters.

După creșterile puternice de săptămâna trecută, investitorii sunt în expectativă de două zile, în așteptarea oricăror indicii privind momentul în care ar putea avea loc prima reducere a ratei de dobândă din SUA. În timp ce Banca Centrală Europeană a dat de înțeles că va rămâne independentă de Rezerva Federală a SUA în ceea ce privește reducerile de rate, perspectivele rămân incerte după luna iunie.

Șeful băncii centrale belgiene, Pierre Wunsch, a declarat pentru ziarul german Handelsblatt că, deși primele două reduceri ale dobânzilor de la BCE sunt "de la sine înțelese", o relaxare mai lentă decât se aștepta în SUA ar putea întârzia unele dintre acțiunile autorității europene de reglementare.

"Diferența cu adevărat mare între SUA și Europa a fost rezistența relativă a economiei americane și în special a cheltuielilor gospodăriilor", a declarat Jennifer McKeown, economist șef global la Capital Economices.

Între timp, compania elvețiană din domeniul oftalmologiei Alcon a înregistrat un avans de 7,5%, până la un maxim istoric, după câștigurile din primul trimestru, în timp ce producătorul de aparate auditive Sonova Holding a urcat cu 6,7% după ce a prognozat o creștere accelerată pentru 2024.

Acțiunile bancare (SX7E) au crescut cu peste 1%, Societe Generale câștigând 3,7% după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un interviu televizat că sectorul bancar european are nevoie de o consolidare mai mare, chiar dacă acest lucru înseamnă că o mare bancă franceză va fi cumpărată de un rival european.

Pe de altă parte, Rheinmetall a pierdut 2,7% după ce producătorul german de armament a ratat așteptările privind vânzările și profitul pentru primul trimestru și a fost printre cei mai mari perdanți de pe indicele german DAX, care a scăzut cu 0,1% și a înregistrat o performanță inferioară în rândul colegilor regionali.

În partea de jos a STOXX, distribuitorul de produse chimice Brenntag a scăzut cu 8,2% după ce și-a redus previziunile privind profitul pentru întregul an.

Cea mai mare companie de pariuri online din lume a scăzut cu aproape 2% după ce și-a menținut perspectivele pentru întregul an.

Printre altele, gigantul auto Volkswagen a avansat cu 2,6%. Un raport a arătat că producătorul auto german analizează vânzarea de acțiuni în valoare de până la 1,08 miliarde de dolari în cadrul diviziei sale de producție de camioane grele Traton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...


pixel