Acțiunile europene au înregistrat creșteri considerabile miercuri. BVB a deschis în scădere
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Acțiuni
Acțiuni
Acțiunile europene au atins miercuri un nivel record în ultima lună și jumătate, susținute de titlurile de capital ale companiilor tehnologice.

Indicele pan-european STOXX 600 a crescut cu 0,2% până la 520,09 puncte. Acesta a atins cel mai ridicat nivel din 15 iulie în prima parte a sesiunii de tranzacționări de miercuri, conform Reuters.

Indicele german DAX40 a urcat cu 0,53% miercuri la ora locală 12:00, indicele francez a înregistrat o creștere de 0,32%, indicele spaniol, IBEX35 a crescut ușor, cu 0,064%, indicele britanic, FTSE a scăzut miercuri cu -0,070%. Indicele românesc BET a scăzut cu 0,15% miercuri la 12:15.

Acțiunile companiilor europene tehnologice au înregistrat un avans de 0,5% fiind cel mai mare impuls pentru indice. Rezultatele din al doilea trimestru ale Nvidia, de mare interes pentru investitori, sunt așteptate după orele de tranzacționare din SUA.

Traderii așteaptă ca acest raport să declanșeze o fluctuație de peste 300 de miliarde de dolari a acțiunilor producătorului de cipuri. Dimensiunea și poziția companiei din industrie fac ca veniturile sale să potă influența întreaga piață.

Vânzările producătorului de cipuri s-au dublat în al doilea trimestru iar în acest context chiar și o ușoară ratare a estimărilor privind rezultatele Nvidia ar putea afecta sentimental traderilor.

„Nu există nicio modalitate de a calma investitorii înainte de rezultatele Nvidia, deoarece așteptările sunt foarte mari.... În orice caz, vor exista surprize”, a declarat Thomas Gehlen, senior market strategist la SG Kleinwort Hambros.

Rapoartele prețurilor de consum din Germania și Spania sunt programate pentru joi, dar și datele privind inflația din zona euro de la sfârșitul săptămânii sunt de mare interes pentru investitori.

Banca Centrală Europeană se reunește peste două săptămâni pentru a lua o decizie cu privire la costurile de împrumut, iar piețele au estimat o reducere de 25 de puncte de bază.

„Este mai dificil pentru BCE decât pentru Fed să ia decizii politice perfect corecte din cauza dispersiei creșterii între economii”, a adăugat Gehlen.

Printre ale acțiuni, Elekta a urcat cu 9%, cea mai mare creștere de pe STOXX 600, după ce producătorul suedez de echipamente de radioterapie și-a raportat rezultatele din primul trimestru.

LEG Immobilien a pierdut 1,8% după ce firma imobiliară germană a lansat o ofertă de obligațiuni convertibile în valoare de 500 de milioane de euro.

 

BVB a deschis în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de miercuri, iar rulajul se cifra la 2,09 milioane de lei (420.673 euro), după 40 de minute de la debutul tranzacţiilor.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o depreciere uşoară de 0,01%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o scădere similară.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,01%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat cu 0,07%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor stagna, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, urcase cu 0,10%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Rompetrol Rafinare (+8,90%), Romcab (+3,36%) şi Şantierul Naval Orşova (+2,92%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Comelf (-5,26%), Socep (-3,82%) şi TTS (-1,58%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contor electric / Foto: Arhivă

Avertisment privind prețul energiei electrice după plafonare

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...

La benzinărie
Energie verde / Foto: Freepik
Șantier

Construcțiile, în scădere în acest an

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a...

Foto: Pexels.com

De ce scad acțiunile companiilor din industria apărării

Acțiunile companiilor de profil au scăzut brusc, în urma...

Rectificare bugetară
Termocentrala

Termoenergetica demarează pregătirile pentru sezonul rece

Compania Municipală Termoenergetica București a anunțat...

O participare selectă

Ce este proiectul Agora testat de marile bănci ale lumii

Cele mai mari bănci comerciale ale lumii au aderat la...

Energie regenerabilă / sursa foto: Freepik.com

Avertisment IEA: Toată lumea va plăti

La finele acestui deceniu, lumea ar putea fi forțată să...

Elon Musk / sursa: Wikimedia Commons
Stirile diminetii. Foto: Pexels.com
TAROM
Facebook / sursa foto: Freepik.com / darkdream
Rezerva Federală / FOTO: Wikipedia

”Tichia de mărgăritar” ca mod de guvernare

Este o foarte cunoscută și înțeleaptă zicală românească...

Palatul Victoria
Dosare de pensie / Foto: Arhivă
Federal Reserve / sursa foto: Wikimedia Commons / Niki Korth
Bursă / sursa foto: Freepik.com
Roxana Mînzatu
Europa / sursa foto: Freepik.com
Victor Vevera / Foto: Angelo Brezoianu / Agerpres
Pompierii nu au putut salva toate ovinele, vacile și păsările prinse de inundații
Comisia Europeana
Thierry Breton / FOTO: Wikipedia

pixel