Acţiunile Mecanică Fină, Condmag şi COMCM Constanţa - cele mai bune evoluţii, joi, la BVB
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
O zi nu tocmai bună la Bursa de Valori Bucureşti. 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de joi, iar valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 79,89 milioane de lei (16,05 milioane de euro).

Cele mai lichide titluri au fost cele ale Băncii Transilvania, cu tranzacţii de 21,39 milioane de lei, urmate de acţiunile Romgaz - 7,61 milioane de lei şi ale Transport Trade Services - 6,01 milioane de lei.

Indicele principal BET a consemnat o depreciere de 1,14%, ajungând la 17.562,27 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat un declin cu 1,06%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în scădere cu 1,05%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI s-a apreciat cu 0,40%.

Pe de altă parte, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a pierdut 0,64% din valoare, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe minus cu 1,71%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a urcat cu 0,07%.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Mecanică Fină (+9,24%), Condmag (+8,33%) şi COMCM Constanţa (+6,47%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile UCM Reşiţa (-14,57%), SIF Hoteluri (-12,14%) şi Armătura (-10,71%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel