Acțiunile Truth Social, platforma deținută de Donal Trump, au scăzut drastic
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Acțiunile companiei conduse de Donal Trump, care deține platforma de socializare Truth Social, au scăzut luni.

Scăderea vine în contextul în care compania a dezvăluit că a pierdut peste 58 de milioane de dolari și a generat venituri foarte scăzute în 2023.

Acțiunile Trump Media s-au prăbușit cu 24% luni după-amiază în urma ultimilor anunțuri ale companiei, deși au crescut totuși cu aproape 200% până acum în acest an, relatează CNN.

Cifrele confirm spusele unor experți financiar din SUA care au avertizat că evaluarea de miliarde de dolari a Trump Media sfidează logica și amintește de nebunia acțiunilor de tip meme.

Într-un document de reglementare depus luni, Trump Media a declarat că a pierdut 58,2 milioane de dolari în 2023, comparativ cu un profit de 50,5 milioane de dolari în 2022.

Proprietarul Truth Social a generat venituri de doar 4,1 milioane de dolari, deși acestea au crescut de la 1,5 milioane de dolari în 2022.

În plus, veniturile companiei au scăzut cu 39% de la an la an în al patrulea trimestru, la doar 751.500 de dolari.

Pierderile sunt atât de grave încât contabilii Trump Media au avertizat că acestea "ridică îndoieli substanțiale cu privire la capacitatea continua".

Lansarea la bursă a companiei, amânată deja de mult timp a fost finalizată săptămâna trecută, aducând companiei un influx de aproximativ 300 de milioane de dolari. Compania poate folosi acum aceste fonduri pentru a plăti datoriile și, mai important, pentru a-și construi infrastructura.

Numărul lunar de utilizatori activi din SUA pe iOS și Android a scăzut în februarie la 494.000, cu 51% mai puțin față de anul trecut, potrivit Similarweb. Prin comparație, X are 75 de milioane de utilizatori activi lunar în SUA. Chiar și Threads are de peste 10 ori mai mulți utilizatori decât Truth Social, potrivit Similarweb.

"2024 este anul în care această companie va fi decisivă pentru această companie", a declarat unul dintre analiști. "Pentru companie, ceea ce contează acum este să ajungă în fața banilor din urma alegerilor prezidențiale din 2024. Iar compania are un avantaj notabil. Platformele susținute de Trump au strâns milioane de euro”, a completat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel