„Există miliarde disponibile, trebuie doar să le accesați” – Mesajul puternic al șefului Bursei de Valori București pentru antreprenorii români
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București / Foto: Vlad Roibu
Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București / Foto: Vlad Roibu
EXCLUSIV
La Gala BVB Arena 2024, Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București, a urcat pe scenă pentru a transmite un mesaj puternic antreprenorilor din România.

Într-o sală plină de lideri din mediul de afaceri și investitori, Tănase a subliniat o realitate incontestabilă: există foarte mult capital disponibil la risc în România, însă acesta trebuie accesat și utilizat eficient.

„Băncile nu au capital disponibil la risc, dar în piața de capital din România este foarte mult disponibil", a declarat el, aducând în atenție o resursă vitală pe care mulți antreprenori poate nu o exploatează suficient. Cu o referire clară la activele fondurilor de pensii din România, Tănase a evidențiat cifre care spun totul: 30 de miliarde de euro în active, dintre care 25% reprezintă capital la risc, adică bani care pot fi investiți pentru creștere economică.

Într-o atmosferă încurajatoare, el a dorit să sublinieze faptul că mediul de afaceri din România oferă oportunități reale pentru cei care știu să le recunoască și să profite de ele. Ministerul Finanțelor, a spus Tănase, este un partener important în acest demers, menționând succesul titlurilor de stat Fidelis, care au atras deja 7 miliarde de euro din partea românilor.

„Trebuie doar să învățați cum să accesați acest capital,” a spus el, accentuând rolul Bursei de Valori București și al comunității BVB Arena în educarea și sprijinirea antreprenorilor. În acest context, Tănase a reiterat că piața de capital din România nu doar promite, ci și livrează rezultate concrete. Cu peste 230 de milioane de euro finanțări obținute prin intermediul BVB de către 20 de companii până în prezent, ritmul de creștere începe să prindă avânt.

Optimist în fața provocărilor economice și financiare, Tănase și-a exprimat speranța că acest progres se va accelera. „Vrem să vedem ponderea companiilor de stat în piața de capital scăzând sub 50% și ponderea companiilor românești crescând. Misiunea noastră este să vedem poveștile de succes de azi transformate în mari victorii economice mâine,” a adăugat el.

Cu un mesaj clar și ambițios, Adrian Tănase a încheiat discursul mulțumind companiilor și partenerilor care s-au alăturat programului BVB Arena, oferindu-le tuturor un gând final: „Suntem optimiști și mergem înainte. Succes pe viitor!”

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dunărea la Baziaș
Lapte / FOTO: Freepik
Bursa de la București / FOTO: Facebook
China / FOTO: Freepik

În Asia, influența Chinei bate pasul pe loc

Ponderea Washingtonului rămâne predominantă în Asia,...

Banca Transilvania
BASF / FOTO: Wikipedia
Lingouri de argint
Inundații la Budapesta

Vârful viituri pe Dunăre va fi atins pe 2 și 3 octombrie

Directorul general al Administraţiei Naţionale Apele...

BERD
Bursa din Hong Kong / FOTO: Wikipedia
Port comercial / FOTO: Freepik

Ce face Rusia pentru a intra pe noi piețe de cereale

A elaborat un plan concret și ambițios pe care se pare...

Câmp petrolier
Euro / sursa foto: Freepik.com

Franţa se împrumută la dobânzi mai mari decât Spania

Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimii 18 ani. 

Curs valutar. Pexels.com
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/birou-masa-de-lucru-laptop-barba-i-6803551/
Spania / sursa foto: Freepik.com
Întâlnirea ministrului Sebastian Burduja cu delegația din Emiratele Arabe Unite
ANCOM
Elveția

pixel