O nouă zi de coșmar la Bursa de la București. Toți indicii, în scădere
Bursa de Valori București (BVB)...
Divizia de elicoptere a grupului aeronautic european Airbus a raportat o creştere a livrărilor cu 2% anul trecut, la 344 unităţi, consolidându-şi poziţia de cel mai mare producător mondial de elicoptere comerciale, după ce a avut un total net de 362 de comenzi, transmite Reuters.
Înainte de anulări, divizia Airbus obţinuse anul trecut 374 comenzi brute, se arată într-un comunicat al grupului aeronautic european.
Airbus Helicopters, care concurează cu Bell - subsidiara Textron, şi cu AgustaWestland - parte din grupul italian Leonardo, a anunţat că şi-a asigurat anul trecut 52% din piaţa civilă globală şi semi-publică - servicii operate sau deţinute de guverne, cum ar fi ambulanţele aeriene şi poliţia.
Directorul general al Airbus Helicopters, Bruno Even, a avertizat miercuri asupra efectelor "lanţului fragil de aprovizionare".
În septembrie, Bruno Even declara pentru Reuters că orele de zbor ale flotei de elicoptere au ajuns la nivelul de dinaintea pandemiei, iar numărul de elicoptere disponibile second-hand, considerate o piedică pentru vânzările noi, a scăzut.
Datorită achiziţiilor efectuate de serviciile publice, segmentul de elicoptere comerciale a fost mai puţin afectat de pandemie, comparativ cu industria aeriană în ansamblu.
Agenţia spaţială americană NASA şi producătorul de avioane Boeing vor colabora pentru a construi un avion de pasageri, cu un nou design, care să producă mai puţine emisii poluante, a anunţat miercuri NASA, relatează dpa.
"Încă de la început, NASA a fost alături de tine atunci când ai zburat cu avionul. NASA a îndrăznit să meargă mai departe, mai repede, mai sus. Şi, astfel, NASA a făcut industria aviaţiei mai sustenabilă şi mai de încredere. Este în ADN-ul nostru", a declarat administratorul NASA, Bill Nelson, într-un comunicat.
"Ne propunem ca parteneriatul NASA cu Boeing, pentru a produce şi testa cu succes o astfel de aeronavă, să ajute la dezvoltarea unor viitoare aeronave comerciale care să fie mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu beneficii pentru mediu, industria aviaţiei comerciale şi pentru pasagerii din întreaga lume" a mai spus Nelson.
În următorii şapte ani, NASA va aloca 425 de milioane de dolari acestui proiect, în timp ce Boeing şi partenerii săi vor contribui cu restul de 725 de milioane de dolari necesari proiectului.
În cadrul acordului între cele două părţi, NASA va contribui şi la expertiza tehnică şi facilităţi.
Aeronavele cu un singur culoar între rândurile de scaune sunt responsabile pentru aproape jumătate din emisiile poluante produse de industria aviaţiei, a precizat NASA.
Agenţia spaţială americană a afirmat că intenţionează să finalizeze testarea proiectului până la sfârşitul anilor 2020, astfel încât avioanele cu un nou design să poată înlocui vechile avioane comerciale începând cu anii 2030.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de Valori București (BVB)...
Deși încă sub nivelul înregistrat la începutul anului...
Autoritățile din România și...
Miliardarul Bill Ackman a făcut...
Germania este zguduită de o...
Președintele interimar a semnat...
Un acord fără beneficii...
Decret prezidențial pentru relansarea producției interne.
Pentru a doua lună consecutiv, OPEC+ a decis să...
O tranzacție importantă pentru...
Ministerul Finanțelor a respins...
Preşedintele interimar Ilie...
Azi vă propunem să începeți ziua citind despre Bolojan...
Bursa de Valori București (BVB)...
PSD se retrage oficial din...
Războiul comercial declanșat de...
Prăbușire pe piața auto:...
Gigantul american Skechers va...
4 februarie ar putea deveni zi...
Rețelele electrice ale Europei...
Fluctuații ale monedei...
Analistul financiar Adrian...
Luni dimineață, Bursa de Valori...
Zoltan Kurali devine omul-cheie...
Decizia OPEC+ de a majora producția pune presiune pe...
Dolarul american a înregistrat...