Alaska se confruntă cu ICEMAGEDDON, apocalipsa gheței VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Vremea devine imposibilă
Vremea devine imposibilă
Căldură record, furtuni de zăpadă, ploi torențiale și un potop de gheață - Alaska se confruntă săptămâna aceasta cu o vreme extremă care provoacă haos în mai multe orașe din cel mai nordic stat american.

Porțiuni mari de gheață blochează drumurile și fac traficul imposibil în Fairbanks, al doilea oraș ca mărime din Alaska, a anunțat departamentul de transport al statului.

"Ne confruntăm cu o serie de furtuni de iarnă fără precedent. Tot personalul disponibil lucrează din greu, dar s-ar putea să nu reușim să curățăm totul înainte de acest weekend", au anunțat autoritățile pe Twitter, avertizând asupra unei situații apocaliptice cu gheață, un "Icemageddon". 

La câteva ore după ce statul a înregistrat o temperatură record pentru luna decembrie, de 19,4°C, pe insula Kodiak din sudul Alaskăi, torenți de ploaie s-au revărsat în interiorul țării, pentru prima dată în această perioadă a anului din 1937, înainte ca mercurul să scadă din nou, provocând formarea masivă de gheață. 

Încălzirea globală

"Mai mult de jumătate din populația din Fairbanks a rămas fără curent electric în timpul furtunii", a declarat pentru AFP Rick Thoman, expert în climă la Universitatea din Alaska. "Acest tip de eveniment, umiditate ridicată și aer foarte cald, este exact ceea ce înseamnă, de fpat, încălzirea globală", a spus el. 

În vestul american, statul Washington și California se confruntă de asemenea cu ninsori și precipitații abundente, ceea ce a dus la anularea a sute de zboruri, blocarea drumurilor și evacuarea populației din cauza riscului de inundații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel