Alegeri prezidențiale în SUA. În America începe CANCAN-ul
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Donald Trump / Foto: Flickr, Casa Albă
Donald Trump / Foto: Flickr, Casa Albă
La ora transmiterii acestei știri, Joe Biden are 236 de voturi în timp ce Donald Trump are 213 voturi, conform Bloomberg.

Președintele Donald Trump a declarat în mod fals miercuri dimineață că a câștigat realegerea împotriva lui Joe Biden și a spus că va cere Curții Supreme să intervină, chiar dacă mai multe state continuă să numere voturi, notează Bloomberg.

„Aceasta este o fraudă”, a spus Trump, plângându-se de numărarea continuă a voturilor, după ce a remarcat că deține conducerea în mai multe state, inclusiv Pennsylvania și Michigan.

„Sincer, am câștigat aceste alegeri”, a spus el. „Așa că vom merge la Curtea Supremă a SUA. Vrem ca votul să înceteze. ”

Nu a fost clar imediat ce a vrut să spună Trump, întrucât state, inclusiv Michigan, Pennsylvania, Wisconsin, Georgia și altele, numără voturile exprimate legal. Este o rutină pentru state să continue numărarea voturilor după ziua alegerilor.

Alegeri SUA. Investitorii mondiali își țin respirația

La câteva minute după ce Trump a încetat să mai vorbească, Associated Press a declarat că Biden a câștigat Arizona, un stat pe care Trump l-a câștigat în 2016. Este primul stat care a răsturnat alegerile și complică foarte mult drumul președintelui spre realegere.

Trump și-a transmis remarcile cu puțin înainte de 2:30 dimineața, în fața unei mulțimi de peste 100 de susținători, inclusiv familia sa. Puțini dintre cei din cameră au purtat măști pentru a se proteja de infecția cu coronavirus.

Anterior, Biden a spus că este optimist în privința șanselor sale de a câștiga președinția, avertizându-i pe susținători că va fi nevoie de timp pentru a finaliza numărarea voturilor.

„Credem că suntem pe drumul cel bun, de a câștiga aceste alegeri”, le-a spus Biden suporterilor în mașini aflate în afara Chase Center din Wilmington, Delaware.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel