Alertă COD PORTOCALIU de ploi şi inundaţii în prima zi de Crăciun
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Directorul ANM, Elena Mateescu, despre vremea de Florii și Paște: Temperaturile vor scădea
Directorul ANM, Elena Mateescu, despre vremea de Florii și Paște: Temperaturile vor scădea
Vreme anormală de Crăciun. După viscol și ger vin temperaturi de 14 grade, dar sunt ploi și cod portocaliu de inundații.

De Crăciun vremea va continua să se încălzească, devenind mult mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-vest și sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei şi 13…14 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime, în general, între -4 şi 6 grade. În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. În aceste regiuni cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și în cea montană, la altitudini sub 1600 m unde va determina topirea stratului de zăpadă. În zona montană înaltă, la altitudini în general de peste 1700 m, iar seara și noaptea și în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse în special în nord-est se va semnala polei. În regiunile sudice și sud-estice înnorările vor fi temporare, iar ploile izolate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de 60…80 km/h, spulberând zăpada, iar trecător și pe arii restrânse în restul teritoriului, potrivit ANM.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații moderate cantitativ în cea mai mare parte a țării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori și lapoviță, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Administrator de bloc. Documentul care devine OBLIGATORIU din 1 ianuarie

Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) și luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crișana și nord-vestul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada.

Interval de valabilitate: 25 decembrie, ora 10:00 – 26 decembrie, ora 12:00

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, iar pe arii restrânse în Transilvania și nord-vestul Olteniei va ploua însemnat cantitativ. În zona Carpaților Orientali și în nord-vestul Moldovei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantitățile de precipitații vor depăși 25…40 l/mp”, a mai tranmis ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel