Crăciun fericit! Alimente care ne vor ajuta să reducem consumul de zahăr. Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, vine cu soluția

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu o expertiză de peste 10 ani în domeniul alimentației sănătoase, a vorbit pentru cititorii DC News despre zahăr, acest drog pe care îl folosim zilnic în cantități foarte mari.

Cu ce înlocuim zahărul? Dați-ne câteva trucuri prin care să păcălim cumva folosirea zahărului când ne este poftă de ceva dulce.

„În primul rând trebuie identificată tipologia „poftei de dulce”. Adică dacă este fizică (biochimiocă) sau mentalo-emoțională. De cele mai multe ori este o combinație între ele. Din punct de vedere fizic, trebuie știut faptul că „poftele” de zahăr se amplifică pe un fond de dezechilibru de minerale (în special de magneziu și zinc), dar și un dezechilibru deja produs la nivelul microbiotei intestinale.

Așadar, strategia optimă este să ne concentrăm atenția mai întâi pe reechilibrarea mineralelor, a microbiotei intestinale și, simultan, să reducem și consumul de zahăr. Pentru asta recomand consumul zilnic de alimente fermentate și de grăsimi sănătoase, bogate în omega 3, cum ar fi nucile și semințele, iar zahărul să fie înlocuit, de exemplu, cu ștevie. În ceea ce privește dependența mentalo-emoțională, aceasta se poate „rupe” în timp prin găsirea altor mecanisme compensatorii, diferite de consumul de zahăr”, a spus Anca Alungulesei într-un interviu pentru DC News.

Sunt o mulțime de diete când cauți pe Internet și multe femei calcă în capcană de a aplică unele care nu sunt congruente cu stilul lor de viață și se îngrașă la loc. Cum trebuie o persoană să-și aleagă dietă potrivită?

În primul rând, este important de știut faptul că sfaturile generale pe care le oferă Internetul nu sunt neapărat aplicabile pentru că fiecare persoană este unică, are o bio-individualitate diferită și un management al nivelului de stres diferit. Atunci când vine vorba despre procesul de slăbire, acesta trebuie privit într-un context holistic, nu doar fizic. Pentru că nu doar mâncarea influențează greutatea. Mâncarea trebuie să o privim ca pe un instrument/mecanism prin care persoana își asigură supraviețuirea fizică (ca specie umană) dar, mai ales, își asigura supraviețuirea emoțională.

Care sunt super alimentele care ne mențin tineri cât mai mult timp? Dați-ne o listă a alimentelor care țin bătrânețea la distanță.

Citește restul pe DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

La bursă / FOTO: Freepik
Foto: Oana Pavelescu
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Ilie Bolojan
Vaci. Foto: Pexels.com
Industrie / Sursa: Freepik.com
Freepik.com
Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse
Contor electric
Factură electronică / Foto: Freepik
Transelectrica
Petrol / FOTO: Freepik
Atac cibernetic / Foto: Freepik
Hidroelectrica

Hidroelectrica ţinteşte 1 milion de clienţi casnici

Hidroelectrica ar putea depăşi numărul de un milion de...

Foto: Pexels.com
CEC Bank
BCR întrevede că economia României nu va intra în recesiune
Banca Transilvania / FOTO: Pagina de Facebook a BT
Secerătoare / Foto: Freepik
Banca Națională a României
Sam Altman, CEO Open AI
Ilie Bolojan / Foto: Facebook
România iese din nou să împrumute de pe piețele externe
Gazprom

Bulgarii au decis ce vor face cu benzinăriile Gazprom

Comisia pentru protecţia concurenţei din Bulgaria (CPC)...

Bursa de la București
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/birou-masa-de-lucru-laptop-barba-i-6803551/

pixel