Amânarea începerii anului școlar. Reacția Consiliului Elevilor

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Se anchetează de ce bursele școlare nu au ajuns la copii
Se anchetează de ce bursele școlare nu au ajuns la copii
Ludovic Orban a anunțat vineri că se ia în calcul amânarea începeri anului școlar până pe 1 octombrie, afirmație care a stârnit deja nemulțumirea în rândul părinților dar și al elevilor.

Consiliul elevilor din România a reacționat promt criticând afirmația premierului într-un comunicat trimis pe adresa redacției: ”În cursul zilei de astăzi, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că Guvernul ia în calcul începerea cursurilor în regim online până la data de 1 octombrie, atunci când elevii se vor întoarce fizic la școală”, se spune într-un comubnicat al organizației.

”Considerăm că această propunere dă dovadă de o responsabilitate imensă din partea Executivului, care a demonstrat că nu poate să realizeze o simplă analiză a stării de fapt din teritoriu. Scenariul roșu care ar urma să fie impus de la centru (deși, conform tuturor declarațiilor din această vară, decizia de redeschidere a școlilor se ia la nivel local) reflectă întru totul lipsa asigurării măsurilor igienico-sanitare în unitățile de învățământ din România.
Considerăm că, în contextul în care Guvernul nu a făcut niciun efort real pe parcursul verii pentru a asigura infrastructura digitală de care au nevoie peste 900.000 de elevi, este inadmisibil ca, în acest moment, să pornim de la premisa că școala va începe în mediul online. În acest sens, solicităm Guvernului să ia măsuri reale de protecție în teritoriu, care să permită întoarcerea la școală a elevilor și cadrelor didactice în siguranță”.

Începerea școlii. Linii telefonice gratuite pentru părinți, elevi și profesori

„Observ că Guvernul României nu are capacitatea, pur și simplu, de a realiza o analiză a situației reale din teritoriu. E în regulă, vă putem oferi noi o mână de ajutor: 900 de MII de elevi nu au avut acces la educația digitală pe durata pandemiei, iar dumneavoastră, stimați guvernanți, nu ați făcut nimic pentru a îndrepta acest lucru, în afară de a pasa responsabilitatea achizițiilor publice de la o instituție la alta. Singurul lucru care a mai rămas de făcut este asigurarea tuturor condițiilor igienico-sanitare în școli, pentru a permite întoarcerea la cursuri în siguranță a elevilor și profesorilor. În același timp, Guvernul are datoria de a relua procedura de achiziție publică pentru dispozitive, conform Legii nr. 109/2020. Abia după aceea vom putea vorbi despre educație digitală pentru toți elevii.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel