Amânarea începerii anului școlar. Reacția Consiliului Elevilor
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Se anchetează de ce bursele școlare nu au ajuns la copii
Se anchetează de ce bursele școlare nu au ajuns la copii
Ludovic Orban a anunțat vineri că se ia în calcul amânarea începeri anului școlar până pe 1 octombrie, afirmație care a stârnit deja nemulțumirea în rândul părinților dar și al elevilor.

Consiliul elevilor din România a reacționat promt criticând afirmația premierului într-un comunicat trimis pe adresa redacției: ”În cursul zilei de astăzi, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că Guvernul ia în calcul începerea cursurilor în regim online până la data de 1 octombrie, atunci când elevii se vor întoarce fizic la școală”, se spune într-un comubnicat al organizației.

”Considerăm că această propunere dă dovadă de o responsabilitate imensă din partea Executivului, care a demonstrat că nu poate să realizeze o simplă analiză a stării de fapt din teritoriu. Scenariul roșu care ar urma să fie impus de la centru (deși, conform tuturor declarațiilor din această vară, decizia de redeschidere a școlilor se ia la nivel local) reflectă întru totul lipsa asigurării măsurilor igienico-sanitare în unitățile de învățământ din România.
Considerăm că, în contextul în care Guvernul nu a făcut niciun efort real pe parcursul verii pentru a asigura infrastructura digitală de care au nevoie peste 900.000 de elevi, este inadmisibil ca, în acest moment, să pornim de la premisa că școala va începe în mediul online. În acest sens, solicităm Guvernului să ia măsuri reale de protecție în teritoriu, care să permită întoarcerea la școală a elevilor și cadrelor didactice în siguranță”.

Începerea școlii. Linii telefonice gratuite pentru părinți, elevi și profesori

„Observ că Guvernul României nu are capacitatea, pur și simplu, de a realiza o analiză a situației reale din teritoriu. E în regulă, vă putem oferi noi o mână de ajutor: 900 de MII de elevi nu au avut acces la educația digitală pe durata pandemiei, iar dumneavoastră, stimați guvernanți, nu ați făcut nimic pentru a îndrepta acest lucru, în afară de a pasa responsabilitatea achizițiilor publice de la o instituție la alta. Singurul lucru care a mai rămas de făcut este asigurarea tuturor condițiilor igienico-sanitare în școli, pentru a permite întoarcerea la cursuri în siguranță a elevilor și profesorilor. În același timp, Guvernul are datoria de a relua procedura de achiziție publică pentru dispozitive, conform Legii nr. 109/2020. Abia după aceea vom putea vorbi despre educație digitală pentru toți elevii.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel