Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Adrian Căciu a declarat că în ultima şedinţă de Coaliţie s-a luat decizia de a amâna ratele la credite atât pentru persoanele fizice, dar şi pentru cele juridice.
”Categoric nu vor beneficia toate persoanele împrumutate. Este doar pentru cei care au dificultăţi la plata ratelor. Se va prelungi scadenţa cu o perioadă similară, dar nu este o scutire, ci o amânare. Criteriul pentru a se califica este creşterea cu 25% a cheltuielilor pe familie sau a cheltuielilor pe companie. Procedura va fi destul de simplă, dar acest lucru s-a agreat cu sistemul bancar. BNR va aviza acest proiect şi va emite o metodologie.
Această ordonanţă va fi avizată şi de BNR şi vom avea un punct de vedere şi de la Asociaţia Română a Băncilor. Ne manifestăm solidaritatea de a veni cu un instrument în favoarea celor care au credite. Fiecare îşi va face propria analiză, putând opta fie pentru trecerea de la ROBOR la IRCC, fie pentru refinanţare, fie pentru amânarea plăţii ratelor bancare. Mecanismul este acelaşi ca cel folosit în pandemie. Va fi nevoie ca oamenii să demonstreze că le-au crescut cheltuielile pentru a putea beneficia de amânarea ratelor”, a spus ministrul.
Citește și Premierul cere AUSTERITATE: Cheltuieli reduse cu 10% la fiecare minister
În același timp, Adrian Câciu, a precizat că în primele patru luni ale anului s-a înregistrat un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de anul anterior.
"Astăzi am anunţat în cadrul Guvernului rezultatele execuţiei bugetare la patru luni, o execuţie care va fi publicată astăzi, cel târziu mâine dimineaţă, pe site-ul Ministerului de Finanţe. Avem un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de anul trecut şi într-o scădere nominală cu 4,2 miliarde de lei, făcută această consolidare fiscală pe seama creşterii colectării veniturilor, care sunt în creştere cu 22% faţă de anul trecut, o creştere a veniturilor fiscale cu 23% faţă de anul trecut şi într-o gestionare mai bună, mai eficientă a cheltuielilor bugetare, care au un trend de creştere mai mic decât cel programat", a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...