Americanii au inventat coronavirusul INOFENSIV. În ce scop

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Va fi un instrument de lucru
Va fi un instrument de lucru
Cercetătorii americani au creat, împreună cu colegii lor elvețieni, repliconi de coronavirus, adică copii ale virusului SARS-CoV-2, care care nu sunt contagioase. Cu alte cuvinte, sunt inofensive. În articolul lor publicat în revista Science, cercetătorii au explicat care este rostul eforturilor lor. 

Pentru a studia acțiunea unui virus atât de contagios cum este SARS-CoV-2, experții sunt obligați să respecte protocoalele stricte elaborate pentru laboratoarele care se ocupă de  biosecuritate.

Munca oamenilor de știință poate fi ușurat de repliconii care reproduc aproape fiecare aspect al ciclului de viață al unui virus. De regulă, aceste ”copii” sunt create prin clonarea, în eprubete de testare, a genomului ARN în fragmentele de ADN, din care se obțin apoi ARN-uri sintetice. Dar ARN-ul coronavirusului este extrem de lung.

Prin urmare, sub conducerea laureatului premiului Nobel pentru fiziologie sau medicină din 2020, Charles Rice, un grup de cercetători de la Universitățile din Berna și Rockefeller, au adoptat o abordare diferită: fragmente din genomul coronavirusului au fost „asamblate” în fragmente mici, dar nu în eprubete de testare, ci în drojdia de panificație. 

Genomul rezultat conține toate informațiile necesare pentru a reproduce virusul - cu excepția „instrucțiunilor” de asamblare a proteinei S, care permite virusului să pătrundă și să infecteze celulele. În plus, cercetătorii au stabilit exprimarea genetică a proteina S în paralel cu repliconul. Particulele rezultate sunt capabile să pătrundă în celule, dar puterea lor de infectare este limitată la un ciclu de viață al virusului.

Virologii speră că repliconii vor ajuta specialiștii să afle multe detalii necunoscute anterior despre modul în care funcționează coronavirusul, precum și să testeze eficacitatea medicamentelor împotriva COVID-19.

Citește și Primul vaccin anti-COVID din tutun, la un pas de a fi aprobat

De altfel, în cadrul unuia dintre experimente, oamenii de știință au testat efectul remdesivirului asupra unui replicon. ”Am constatat că suprimă repliconul la aceleași concentrații ca și virusul real. Acest lucru arată că sistemul de replicon poate fi o alternativă fiabilă la SARS-CoV-2 în testarea diferitelor medicamente ”, a spus principalul autor al lucrării, Inna Ricardo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Venituri neimpozabile
Șofer de TIR / Foto: Freepik
Coşmarul ROBOR nu se termină / Foto: freepik
Euro / Foto: Freepik
REMAT
Semne de circulație / Foto: Freepik
Spital de urgență / Foto: Freepik
Irigații / Foto: Freepik
În limuzină / FOTO: Freepik
Platforma de foraj Transocean Barents / Foto: OMV Petrom

OMV Petrom va livra gaze din Neptun Deep Republicii Moldova

Ministrul Energiei a anunţat că o parte din gazele...

Medic / FOTO: Freepik
Panou fotovoltaic / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Bani
Freepik.com
Sanofi
Analizând situații / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: WEF

Franța și Germania promit reforme economice coordonate

Franța și Germania promit reforme economice coordonate...

JP Morgan / Foto: Ben Sutherland / Flickr

Airbus propune taxarea Boeing în Europa

Constructorul Airbus vine cu o propunere ca răspuns la...

Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru

Putin şi Maduro, parteneriat strategic semnat la Moscova

Putin și Maduro semnează un acord de parteneriat...

ANAF / Foto: DCBUsiness
Foto: Freepik.com
Aur
Transport mărfuri / FOTO: Freepik
Birou. Foto: Freepik.com
Tesla / sursa foto: Pexels.com
Jerome Powell, șeful Fed / Foto: Federal Reserve / Flickr

pixel