Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Pentru a studia acțiunea unui virus atât de contagios cum este SARS-CoV-2, experții sunt obligați să respecte protocoalele stricte elaborate pentru laboratoarele care se ocupă de biosecuritate.
Munca oamenilor de știință poate fi ușurat de repliconii care reproduc aproape fiecare aspect al ciclului de viață al unui virus. De regulă, aceste ”copii” sunt create prin clonarea, în eprubete de testare, a genomului ARN în fragmentele de ADN, din care se obțin apoi ARN-uri sintetice. Dar ARN-ul coronavirusului este extrem de lung.
Prin urmare, sub conducerea laureatului premiului Nobel pentru fiziologie sau medicină din 2020, Charles Rice, un grup de cercetători de la Universitățile din Berna și Rockefeller, au adoptat o abordare diferită: fragmente din genomul coronavirusului au fost „asamblate” în fragmente mici, dar nu în eprubete de testare, ci în drojdia de panificație.
Genomul rezultat conține toate informațiile necesare pentru a reproduce virusul - cu excepția „instrucțiunilor” de asamblare a proteinei S, care permite virusului să pătrundă și să infecteze celulele. În plus, cercetătorii au stabilit exprimarea genetică a proteina S în paralel cu repliconul. Particulele rezultate sunt capabile să pătrundă în celule, dar puterea lor de infectare este limitată la un ciclu de viață al virusului.
Virologii speră că repliconii vor ajuta specialiștii să afle multe detalii necunoscute anterior despre modul în care funcționează coronavirusul, precum și să testeze eficacitatea medicamentelor împotriva COVID-19.
Citește și Primul vaccin anti-COVID din tutun, la un pas de a fi aprobat
De altfel, în cadrul unuia dintre experimente, oamenii de știință au testat efectul remdesivirului asupra unui replicon. ”Am constatat că suprimă repliconul la aceleași concentrații ca și virusul real. Acest lucru arată că sistemul de replicon poate fi o alternativă fiabilă la SARS-CoV-2 în testarea diferitelor medicamente ”, a spus principalul autor al lucrării, Inna Ricardo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...