Americanii construiesc primul cartier de case imprimate 3D. Care sunt prețurile

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Casă 3D / sursa foto: Freepik.com
Casă 3D / sursa foto: Freepik.com
Ca orice imprimantă 3D de birou, Vulcan așază betonul strat după strat pentru a construi pereții noilor case în car vor trăi sute de americani.

Totuși, față de o imprimanta 3D convențională, Vulcan are o lățime de peste 13,7 m, cântărește 4,75 tone și imprimă un întreg cartier de case, în mărime naturală.

În această vară, imprimanta 3D construită de ICON finalizează ultimele din cele 100 de case imprimate 3D din Wolf Ranch, o comunitate din Georgetown, Texas, la aproximativ 50 km de Austin, relatează Reuters.

 

Ce aduce nou această metodă de construire

ICON a început să imprime pereții a ceea ce spune că este cea mai mare comunitate de case imprimate 3D din lume în noiembrie 2022. În comparație cu construcțiile tradiționale, compania spune că imprimarea 3D a caselor este mai rapidă, mai puțin costisitoare, necesită mai puțini muncitori și minimizează deșeurile provenite din materiale de construcție.

"Aduce o mulțime de eficiență pe piața construcțiilor", a declarat Conner Jenkins, manager senior de proiect la ICON. "Astfel, acolo unde erau poate cinci echipe diferite de construcții, acum avem o singură echipă și un singur robot."

 

Cum se construiesc casele 3D

După ce praful de beton, apa, nisipul și alți aditivi sunt amestecați și introduși în imprimantă, o duză scoate betonul, construind strat cu strat de-a lungul unui șir care ia forma pereților caselor.

Finalizarea imprimării caselor cu un singur etaj, cu trei până la patru dormitoare, durează aproximativ trei săptămâni, iar podeaua izolată și acoperișurile metalice sunt instalate în doar câteva ore.

Constructorul a declarat că pereții de beton sunt proiectați pentru a fi rezistenți la apă, mucegai, termite și condiții meteorologice extreme.

Pereții oferă, de asemenea, o izolare puternică împotriva căldurii din acea zonă din SUA, spun persoanele care deja locuiesc în una dintre aceste case.

 

Un inconvenient

Cu toate acestea, unii dintre noii locuitori au identificat o problemă în legătură cu aceste case imprimate 3D, o conexiune mai slabă la internet, pentru că semnalul wireless nu pătrunde bine acești pereți groși.

Pentru a atenua această problemă, o purtătoare de cuvânt ICON a declarat că majoritatea proprietarilor de locuințe din Wolf Ranch folosesc mai multe routere de internet, care transmit un semnal mai puternic.

 

Prețurile caselor 3D

Casele imprimate 3D din Wolf Ranch au prețuri cuprinse între aproximativ 450.000 de dolari și aproape 600.000 de dolari. Dezvoltatorii au declarat că puțin mai mult de un sfert din cele 100 de case au fost vândute.

ICON, care a imprimat 3D prima sa casă în Austin în 2018, speră să își ducă într-o zi tehnologia pe Lună. NASA, ca parte a programului său de explorare a Lunii Artemis, a contractat ICON pentru a dezvolta un sistem de construcție capabil să construiască platforme de aterizare, adăposturi și alte structuri pe suprafața lunară.

În ultimii ani, imprimarea 3D a fost utilizată pentru a construi orice, de la hale pentru fabrici, la poduri și moschei. O organizație non-profit lucrează chiar la imprimarea de școli într-o zonă de război. Dubai deține recordul mondial pentru cea mai mare structură imprimată 3D din lume și își propune ca, până în 2030, 25% din clădirile noi să fie construite cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bitcoin / Foto: Freepik
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Jeff Bezos și Elon Musk
Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...


pixel