Americanii se prezintă bolnavi la serviciu chiar dacă Omicron se răspândește
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Datoria națională a Americii depășește pentru prima dată 30.000 de miliarde de dolari
Datoria națională a Americii depășește pentru prima dată 30.000 de miliarde de dolari
S-ar putea să credeți că lucrătorii din magazinele și restaurantele din America care se îmbolnăvesc de Covid-19 stau acasă pentru a se recupera și pentru a menține publicul în siguranță.

Dar milioane de angajați din prima linie nu pot face acest lucru fără să piardă un salariu. Prin urmare, mulți americani, care lucrează în industria serviciilor în locuri de muncă precare și cu salarii mici, nu pot sta acasă - chiar dacă se îmbolnăvesc de virus sau sunt expuși la cineva care a fost infectat.

Unii lucrători se străduiesc să obțină sau să își permită teste pentru a confirma că au fost infectați. Mulți nu au concediu medical plătit și trebuie să se țină la zi cu facturile. Iar alții se tem că se vor confrunta cu repercusiuni din partea șefilor lor dacă anunță că sunt bolnavi sau simt o presiune suplimentară la locul de muncă din cauza lipsei severe de personal.

Statele Unite nu au legi naționale privind concediul medical plătit, spre deosebire de majoritatea țărilor industrializate, ceea ce lasă lacune mari în ceea ce privește accesul la concediul medical plătit, în special în cazul locurilor de muncă din sectorul serviciilor. În martie 2021, 41% dintre angajații din sectorul serviciilor nu aveau concediu medical plătit, potrivit celor mai recente date ale Biroului de Statistică a Muncii, comparativ cu 23% dintre toți lucrătorii din sectorul privat.

Supra-taxa plătită de BOGAȚII LUMII ar scoate din SĂRĂCIE peste 2 miliarde de oameni

Locurile de muncă din industria serviciilor sunt, de asemenea, frecvent cu fracțiune de normă, iar aceste locuri de muncă sunt mult mai puțin susceptibile de a include concediu medical plătit decât cele cu normă întreagă. Probabilitatea mai mică a concediului medical plătit pentru persoanele cu fracțiune de normă are un impact disproporționat asupra femeilor, care sunt mai predispuse decât bărbații să aibă locuri de muncă cu fracțiune de normă, potrivit Kaiser Family Foundation.

Atunci când un asistent manager de magazin la un magazin de bijuterii Pandora din Orlando, Florida, a fost expus la o persoană care a fost testată pozitiv pentru Covid-19 în ultima săptămână din 2021, a trebuit să lipsească de la serviciu fără a fi plătită, deoarece nu avea concediu plătit.

"A fost o săptămână grea pentru mine. A fost foarte, foarte greu pentru mine", a declarat angajata, care a vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu a fost autorizată să vorbească în public. "Nu pot să lipsesc de la serviciu timp de 5 zile sau o săptămână fără să fiu plătită".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel