Angajări la stat. Prioritate pentru cei implicați în aplicarea PNRR
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Ministerul Dezvoltării a aprobat 129 de noi proiecte finanţate prin PNRR
Ministerul Dezvoltării a aprobat 129 de noi proiecte finanţate prin PNRR
Guvernul României a emis o Ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru ocuparea posturilor aferente funcțiilor publice vacante și temporar vacante care au atribuții în implementarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă al României.

Prin derogare de la prevederile art. 618 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, pe durata de implementare a Planului naţional de redresare şi rezilienţă al României (PNRR), dar nu mai târziu de 31 decembrie 2026, pentru ocuparea funcțiilor publice vacante și temporar vacante din cadrul autorităților, instituțiilor publice și organismelor cu atribuții în  coordonarea, gestionarea și controlul fondurilor acordate în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, precum și din cadrul structurilor beneficiare cu atribuții în implementarea angajamentelor asumate conform acestui mecanism, se pot organiza și desfășura concursuri, în  condiţiile legii, cu obligaţia de a înştiinţa Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu privire la organizarea acestora cu cel puţin 13 zile înainte de data desfășurării probei scrise a concursului.

Citește și: Angajări pe ultima sută de metri la Ministerul Economiei, după ce Guvernul a anunţat suspendarea încadrărilor la stat

Documentul oficial prevede că: ”Prin derogare de la prevederile art. 618 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu  modificările și completările ulterioare și de la art. 39 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 pentru  aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, pentru funcțiile publice prevăzute la alin. (1), anunţul privind concursul se publică pe pagina de internet a instituţiei organizatoare şi pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu cel puţin 10 zile înainte de data desfășurării probei scrise a concursului”.

La articolul doi se spune că: ”Procedura de organizare şi desfăşurare a  concursurilor pentru funcţiile publice prevăzute la art. 1 este cea stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, cu următoarele excepţii:

a) autoritatea sau instituţia publică organizatoare a  concursului are obligaţia de a constitui comisia de concurs şi comisia de soluţionare a contestaţiilor cu cel puţin 10 zile înainte de data desfășurării probei scrise a  concursului;

b) candidaţii depun dosarul de concurs, la secretarul  comisiei de concurs, în termen de 8 zile de la data publicării anunţului pe pagina de internet a autorităţii sau  instituţiei publice organizatoare, care conţine în mod obligatoriu, documentele prevăzute la art. 49 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările și  completările ulterioare;

c) comisia de concurs are obligaţia de a selecta dosarele de concurs, pe baza îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs, în termen de 24 de ore de la data expirării termenului prevăzut la lit. b)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel