Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
În baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 118/2021, pentru perioada noiembrie 2021 - martie 2022, ANRE a aprobat plata a 2,3 miliarde de lei către 80 de companii.
Pentru OUG 27/2022 (începând cu aprilie), ANRE a aprobat plata a 2,9 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde pentru clienţii noncasnici şi 1,4 miliarde pentru casnici.
Pentru aprilie, suma a fost de 839,4 miliarde lei, pentru mai - 665,2 miliarde lei, iunie - 850 milioane lei, iulie - 559,2 milioane lei şi august - 428,2 milioane lei.
Săptămâna trecută, suma totală verificată de ANRE şi transmisă spre decontare a depăşit 5 miliarde de lei. Potrivit Autorității, au fost 80 de societăţi care au depus cereri de decontare. Numărul total al cererilor depuse este de 345, numărul total de cereri aprobate este de 284, în timp ce numărul de cereri neeligibile s-a ridicat la 57.
Pe baza aceluiaşi act normativ, suma transmisă pentru decontare Ministerului Energiei este de 2,364 miliarde lei, în condiţiile în care valoarea totală a cererilor neeligibile este de 10,243 milioane lei, iar cuantumul total solicitat este de 2,375 miliarde lei.
ANRE precizează că diferenţa de patru de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.
În conformitate cu OUG 27/2022, datele autorităţii de reglementare arată astfel: numărul total societăţi care au depus cereri - 74, număr total cereri depuse - 240, număr total cereri aprobate, clienţi casnici - 84, număr total cereri aprobate, clienţi non-casnici - 129, număr total cereri aprobate, clienţi casnici şi non-casnici - 213, număr total cereri neeligibile, clienţi casnici - 3, număr total cereri neeligibile, clienţi non-casnici - zero, suma transmisă către Ministerul Energiei (clienţi non-casnici) - 1,4 miliarde lei, suma transmisă către ANPIS (clienţi casnici) - 1,26 miliarde lei, suma transmisă (clienţi casnici şi non-casnici) - 2,67 miliarde lei.
"Diferenţa de 24 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate", menţionează Autoritatea.
Citește și Plata în avans pentru energie. Cum se poate efectua fără factură
În contextul în care există posibilitatea ca facturile la energie să ajungă la consumatori cu întârziere din motive legate de adaptarea sistemului logistic al furnizorilor, se poate plăti în avans. Vicepreședintele ANRE a explicat cum se poate face acest lucru.
"Nu este o obligație pentru un client, un consumator, să facă plăți în avans. Dacă dorește să facă această plată în avans, pe fiecare factură există un cont curent sau chiar mai multe conturi bancare la diverse bănci, unde foarte mulți plătesc online lună le lună în aceleași conturi pot fi achitate.
Bineînțeles, trebuie specificat contul de client, numărul lor sau niște date prin care să poată să fie identificate. Dacă plătesc mai mult decât facturile care vor veni, banii nu se pierd, se reportează, se iau în calcul la următoarele facturi.
Până la urmă, dacă lucrurile se normalizează și furnizorii se adaptează la noua legislație, facturile la un moment dat vor veni lunar", a încheiat vicepreşedintele ANRE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...