Arafat vorbeşte despre RENUNŢAREA la starea de alertă: Dorim să revenim la normalitate

Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Șeful DSU a oferit toate explicațiile necesare
Șeful DSU a oferit toate explicațiile necesare
Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea ca starea de alertă să nu mai fie prelungită. 

Șeful DSU, Raed Arafat, nu exclude ca starea de alertă să nu mai fie prelungită. El spune că totul depinde de evoluția numărului de noi cazuri Covid înregistrate zilnic.

„La acest moment am început să scădem. Încă există o cifră importantă zilnică. Încă există un număr totuși important de cazuri în terapie intensivă. Clar că sunt discuții și sunt discuții pentru că se dorește să ajungem să relaxăm măsurile, adică să revenim la normalitate. Deci acest lucru depinde de evoluție”, a spus Raed Arafat.

El nu exclude ca actuala stare de alertă să nu mai fie prelungită la începutul lunii martie, potrivit Mediafax.

„Dacă continuă scăderea și dacă vedem că impactul pe secțiile de terapie intensivă tot se stabilizează, nu mai avem probleme, cu certitudine deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv. Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, în jur de 6 martie, asta urmează să vedem după modul în care evoluează și decizia este la un nivel mai înalt, adică nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și, bineînțeles, pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sănătății, INSP și alte structuri care sunt de specialitate”, conchide Arafat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 26.466 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 880 mai puțin decât în ziua anterioară.

 

Citeşte şi: COVID lung, o NOUĂ PANDEMIE? Experții încearcă să dezlege acest mister

 

Pandemia a venit cu un set de evenimente care au fost toate noi pentru toată lumea. Toți am trebuit să facem față unei experiențe complet necunoscute. Unii dintre cei care au contractat boala s-au confruntat însă cu o formă prelungită de boală, formă care a primit numele generic de COVID lung. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, persoanele cu ceea ce aceasta numește "afecțiune post-COVID-19" au simptome, de obicei, la trei luni după de au contractat boala, care durează cel puțin două luni și care nu pot fi explicate printr-un diagnostic alternativ. Simptomele prelungite - uneori complet noi pentru pacient - includ probleme pulmonare, cardiovasculare, gastrointestinale și ale sistemului nervos, precum și efecte neurologice, cum ar fi afectarea cognitivă. 

Afecțiunile pot persista după contractarea inițială sau pot apărea după faza acută a bolii - chiar și în cazul formelor asimptomatice. Simptomele pot, de asemenea, să fluctueze. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel