Cele patru arme periculoase ale Rusiei
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Publicația americană National Interest a stabilit care sunt, în opinia experților ei, cele mai periculoase arme ale rușilor. Printre ele se numără tancurile T-72B3 și T-90, lansatorul multiplu de rachete Smerch, sistemul de rachete Iskander și rachetele de croazieră S-400.

De la bun început, autorul articolului subliniază că Rusia este net inferioră Statelor Unite la capitolul aviație militară, unde supremația aparține fără drept de apel US Air Force. Prin urmare, Moscova pompează sume fantastice pentru dezvoltarea aparării aeriene, a artileriei și a sistemelor de rachetă.

În privința celor două tancuri menționate mai sus, National Interest evidențiază capacitatea acestor mașini de război de a distruge tancurile adversarului aflate pe o rază mai scurtă. În plus, ambele dispun de un sistem de protecție mai perfecționat, dar și de o aparatură de bord și de luptă de ultimă oră. În schimb, tancurile NATO știu să tragă mai bine, fiind echipate cu tehnologie de detectare a inamicului.

Citește și Arme nucleare mai puține, dar mai perfecționate. Concluzia analiștilor

La capitolul artilerie, lansatorul Smerch este astfel conceput încât să provoace cât mai multe distrugeri părții adverse, în timp ce militarii occidentali și-au concentrat atenția pe ”creșterea preciziei și a timpului de reacție, cu daune colaterale minime”. Cu alte cuvinte, arma rușilor omoară tot cei îi iese în cale.

Despre Iskander, National Interest scris că ”poartă” un focos ”înfricoșător”, care cântărește chiar și 680 de kilograme. Racheta știe să ”evite” rachetele inamice.

În ceea ce privește complexul S-400 Triumf, sistemul este compus din câteva radare, instalații de lansare și puncte de comandă, reprezentând culmea dezovoltării apărării aeriene în Rusia. Astfel, el poate urmări și ataca până la 36 de avioane ale adverurilor la o distanță de până la 400 kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel