Armele pe care China le-ar putea oferi ca ajutor Rusiei

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Avionul de luptă este una dintre variante
Avionul de luptă este una dintre variante
Au apărut informații potrivit cărora China ia în considerare un transport de arme către Rusia. Puternicul arsenal al Beijingului include o serie de arme formidabile care ar putea fi folosite împotriva Ucrainei

Experții se tem că neutralitatea strategică oficială a Chinei este pe cale să ia sfârșit, deoarece UE a descoperit "dovezi convingătoare" că Xi Jinping trimite în secret arme Rusiei. S-a aflat deja că Beijingul a trimis un transport important de sisteme antiaeriene avansate în Serbia, ca parte a unei operațiuni secrete. Presa și experții militari au avertizat că șase avioane de transport Y-20, aparținând forțelor aeriene chineze și având la bord sisteme de rachete sol-aer HQ-22 au aterizat pe aeroportul Nikola Tesla din Belgrad la începutul lunii aprilie.

În cazul în care China decide să se implice în conflict, iată cinci arme de intimidare cu care președintele Xi Jinping ar putea sări în ajutorul omologului său de la Kremlin, Vladimir Putin.

J-20 - avion de luptă stealth

”Chengdu” J-20, supranumit și Mighty Dragon, este răspunsul Chinei la avioanele de luptă invizibile americane F-22 și F-35. Deși versiunea chineză nu poate dispărea complet de pe radare, ea are o serie de caracteristici ce îi permit să nu fie detectată.

Avionul este echipat cu un radar îmbunătățit și senzori avansați, are o avionică mai bună decât alte avioane de luptă chinezești și poate lansa rachete aer-aer cu rază scurtă și lungă de acțiune și bombe ghidate cu laser. Toate acestea îl fac un adversar formidabil în lupta aeriană.

Portavion 

Portavionul de a doua generație "Type 003" al Marinei militare a Chinei se află încă în construcție. Se crede că va fi mult superior celor două predecesoare de concepție rusească și va fi prima navă chineză care va trece la un sistem de decolare cu catapultare (CATOBAR). 

Portavionul va avea probabil o lungime de 300 de metri și va avea o protecție îmbunătățită și va putea doborî rachetele care se apropie.

Citește și US Navy a testat un LASER de MARE PRECIZIE

Racheta hipersonică DF-17

Dong Feng DF-17 este un sistem de rachete cu rază medie de acțiune echipat cu un planor hipersonic. Racheta atinge o viteză maximă de Mach 10.

Sistemul de rachete promite să fie primul de acest tip la nivel mondial: este extrem de manevrabil și este posibil să evite atât radarele, cât și sistemele antirachetă americane, precum Patriot și THAAD.

În cele din urmă, racheta va fi capabilă să transporte focoase nucleare și să lovească ținte aflate la o distanță cuprinsă între 1.77 și 2.600 de kilometri.

Rachetă balistică intercontinentală DF-41

Acest membru al familiei Dongfeng este cea mai puternică rachetă balistică din arsenalul Chinei. DF-41 poate transporta până la 10 focoase nucleare care ar putea ajunge pe teritoriul SUA. În același timp, experții remarcă faptul că aceste rachete ar putea fi folosite pentru a suprima apărarea antirachetă a inamicului.

Rachete balistice anti-navă

China are două "ucigașe de portavioane", ambele din familia Dongfeng: DF-21D și DF-26B, cu o rază de acțiune de până la 1.700 de kilometri. Pentru a-și apăra mările, China ar fi desfășurat 200 de lansatoare mobile DF-21 și 200 de rachete, fiecare cu un focos de 600 kg și capabile să atace ținte în mișcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Bitcoin / Foto: Freepik
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României

pixel