ASF a amendat Uniqa Asigurări de Viaţă
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
ASF a sancționat mai multe companii de asigurări
ASF a sancționat mai multe companii de asigurări
 Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat Uniqa Asigurări de Viaţă cu 40.000 de lei, iar Gothaer şi Grawe România au fost sancţionate cu avertisment scris, în urma unor controale periodice efectuate la societăţile respective.

Potrivit comunicatului, Consiliului ASF a decis în şedinţa din 9 octombrie 2019 sancţionarea societăţii Uniqa Asigurări de Viaţă cu amendă în cuantum de 40.000 de lei, în principal pentru deficienţe ce ţin de funcţionalitatea mecanismelor de control intern instituite la nivelul societăţii.

"Astfel, a fost constatat faptul că pentru anumite produse de asigurare nu au fost furnizate deţinătorilor de poliţe toate informaţiile privind condiţiile contractului de asigurare sau au fost furnizate într-o manieră neconformă, iar în unele cazuri modalitatea de calcul a primelor de asigurare nu a fost realizată pe baze actuariale general acceptate. Societatea are obligaţia să transmită ASF un plan de măsuri în vederea remedierii aspectelor constatate şi implementării unor mecanisme de control intern care să asigure un cadru general de control intern adecvat", se spune în comunicat.

RCA. Care sunt noile tarife de referință

Consiliul ASF a decis, în şedinţa menţionată, sancţionarea cu avertisment scris a societăţii Gothaer Asigurări Reasigurări, în principal pentru anumite deficienţe ce ţin de modalitatea de reflectare în procedurile interne a anumitor activităţi desfăşurate la nivelul societăţii. De asemenea, societatea a fost sancţionată şi pentru disfuncţionalităţi în elaborarea/prezentarea unor documente pe care aceasta are obligaţia să le întocmească, potrivit legislaţiei în vigoare. Societatea are obligaţia de a întocmi şi de a transmite ASF un plan de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

De asemenea, instituţia a hotărât sancţionarea cu avertisment scris a companiei Grawe România Asigurare, pentru calculul eronat al obligaţiilor legale privind contribuţia la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, privind taxa RCA şi taxa de funcţionare.

Societăţile au dreptul de a contesta sancţiunea în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei Consiliului ASF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel