ASIGURĂRI. O companie importantă se retrage din România. Ce se întâmplă cu clienţii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
City Insurance a dat dureri de cap șoferilor din România
City Insurance a dat dureri de cap șoferilor din România
Grupul german Gothaer a decis că și-a revizuit activitatea în țările din Europa de Este și a decis să-și concentreze resursele pe piața germană a asigurărilor. În primul trimestru din 2019, Gothaer România va prezenta o strategie pentru ”o reaşezare ordonată a activităţilor companiei din România”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Compania menţionează că poliţele în vigoare şi dosarele de daună ce pot apărea în perioada de valabilitate a portofoliului existent vor fi administrate în desfăşurarea normală a activităţii societăţii. 

Planurile Grupului Gothaer în România sunt şi vor continua să fie executate în conformitate cu prevederile legale aplicabile şi normele Solvency II. "Aceasta nu a fost o decizie uşoară de luat. Gothaer Asigurări Reasigurări a făcut progrese considerabile în ultimii ani, înregistrând ritmuri de creştere ridicată a volumelor de prime şi având o echipă dedicată. Apreciem în mod deosebit expertiza echipei de conducere şi a întregii echipe. Însă, după ce am comparat evoluţia pieţei în ultimii ani, rezultatele atinse până acum şi perspectivele pentru Gothaer Asigurări Reasigurări, a devenit clar faptul că aşteptările iniţiale ale Grupului Gothaer pe piaţa de asigurări din România vor fi dificil de atins într-o mare măsură", a afirmat Christopher Lohmann, preşedintele Consiliului de Administraţie. 

Citește și: Asigurările nu vor dispărea, dar foarte multe se vor schimba!

Gothaer Asigurări Reasigurări este subsidiara din România a Grupului Gothaer, una dintre cele mai importante companii mutuale de asigurări din Germania.  În peste 5 ani de când activează în România, Gothaer Asigurări Reasigurări a avut 375.000 de clienți unici, a plătit aproximativ 50 de milioane de euro în peste 32.000 de dosare de daună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel