Mediul de afaceri critică practicile Guvernului. Salariile bugetarilor au crescut prea mult
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Într-un comunicat al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) se spune că organizația este îngrijorată de faptul că bugetul le 2019 nu a fost pus în dezbatere publică.

Mediul de afaceri din România este îngrijorat din cauza creșterii cu aproximativ 25% a cheltuielilor salariale din zona bugetară.

Majorările salariale din acest sector a dus la migrarea forței de muncă spre stat în defavoarea locurilor de muncă din zona privată, ceea ce a dus la încetinirea alarmantă a creșterii economice.

AOAR este nemulțumită și de ineficiența aparatului birocratic și a procedurilor administrative greioaie care fac dificilă relația dintre contribuabili și stat.

Asociația apreciază că bugetul de stat pe 2019 ar trebui să se bazeze pe înghețarea salariilor din zona bugetară în primele șase luni ale anului, cel puțin.

AOAR este îngrijorată și de faptul că în situația actuală există riscul ca statul să fie nevoit să schimbe anumite prevederi ale Codului Fiscal în sensul impunerii de noi taxe și impozite, acesta fiind motivul pentru care Asociația cere Guvernului confirmarea că așa ceva nu se va întâmpla.

O altă cerință a oamenilor de afaceri este ca prezentarea bugetului să fie însoțită de un raport legat de efectul aplicării a split TVA pe anul 2018.

Asociația solicită discutarea primelor câteva zeci de obiective de interes național, între care să figureze și cele în care se vor folosi fonduri europene și dezaprobă alocarea de sume mari de bani către Ministerul Transporturilor.

AOAR critică faptul că bugetul va fi discutat și aprobat în Parlament într-un timp extrem de scurt ”ceea ce reduce la zero dezbaterea publică a acestui document de maximă importanță pentru mediul de afaceri”, se mai spune în comunicatul asociației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel