Au vândut tot și s-au mutat pe o navă de croazieră
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Pentru cei doi, viața este ma ieftină pe nava de coazieră
Pentru cei doi, viața este ma ieftină pe nava de coazieră
Un cuplu din Seattle au lăsat totul în urmă, și-au abandonat locurile de muncă, au vândut tot ce aveau și s-au mutat pe o navă de croazieră.

Angelyn și Richard Burk se bucură de viața pe mare din luna mai a anului trecut și spun că traiul pe nava de croazieră este mai ieftină decât plata unei ipoteci.

"Ne place să călătorim și căutam o modalitate de a călători în mod continuu la pensie, care să aibă sens din punct de vedere financiar", a declarat Angelyn, care este o fostă contabilă, pentru un post de televiziune din Australia și citat de Business Insider, la începutul acestei săptămâni. 

Cei doi, care au în jur de 50 de ani, au urcat și au coborât de pe diferite nave de croazieră pentru a călători în întreaga lume, inclusiv una călătorie de 51 de zile de la Seattle la Sydney. Unele dintre escalele lor preferate au fost în Singapore, Italia, Canada și Bahamas. 

"Când planific croazierele, încerc să rămân pe aceeași navă cât mai mult timp posibil, atât timp cât este rentabil", a declarat Angelyn pentru CNN. 

Deși cuplul a pus deoparte suficienți bani pentru a cheltui până la 135 de dolari pe zi, de multe ori se dovedește a fi mult mai puțin decât atât. 

Grecia pune de o mică REVOLUȚIE! Într-un domeniu cheie: TURISMUL

"În prezent, în acest an, ne-am asigurat 86 de zile de croazieră cu un cost mediu total de 89 de dolari/zi pentru amândoi", a declarat femeia, ceea ce înseamnă 32.485 de dolari pe an. "Ceea ce include camera, mâncarea, divertismentul, transportul, bacșișul, taxele portuare și impozitele".

Fiind călători frecvenți în croaziere, programele de loialitate i-au ajutat, de asemenea, cuplul reușind să obțină reduceri importante la călătorii.

Valoarea tipică a locuințelor din orașul natal al soților Burk, Seattle, este de 984.863 de dolari, iar costul locuințelor din zonă a crescut cu 17,8% în ultimul an. Costul mediu lunar al unui credit ipotecar fix pe 30 de ani cu o rată de 20% avans în Seattle este de aproximativ 5.034 de dolari pe lună - sau 60.408 dolari pe an, ceea ce este aproape dublu față de cei 32.485 de dolari pe an pe care cei doi în cheltuiesc pe navele de croazieră, scrie Business Insider.

Cei doi sunt extrem de încântați de faptul că au găsit această variantă cu atât mai mult cu cât ”stațiunea”, adică vaporul, îi plimbă prin toată lumea iar între porturi se relaxează pe marginea unei piscine și pot dormi în paturi confortabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...


pixel