Autoritățile din China, DEPĂȘITE de situație! Au pornit LUPTA
31 iul, 14:17, de  Simona Haiduc
O situația greu de stăvilit și de controlat: în China a izbucnit o adevărată goană după aur, iar autoritățile nu mai știu cum să stăvilească fenomenul. E adevărat, au fost adoptate unele măsuri, dar încă există temeri că restricțiile impuse nu vor putea evita repetarea scenariului din aprilie cu petrolul, când firme mai mari sau mai mici de comercializare a arului negru au suferit pierderi uriașe, când țițeiul marca americană WTI a intrat pe teren negativ.
Investitorii, chemați să dea dovadă de rațiune
Investitorii, chemați să dea dovadă de rațiune

Acum, când trendul ascendent al aurului prinde viteză, metalul galben stabilind vineri o performanță formidabilă, depășind pragul de 2.000 de dolari/uncie pentru prima dată în istorie, goana după aur a pus stăpânire pe China. Autoritățile au limitat accesul la comerțul cu aur și alte metale prețioase. 

De exemplu, CBC, cea mai mare bancă a Chinei, interzice clienților, începând cu 21 iulie, să deschidă poziții la platină, paladiu și alte produse legate de metale prețioase, exisplând măsurile luate prin necesitatea de a controla riscurile. 

Citește și Prețul AURULUI trece de 2.000 dolari! Pentru prima dată în ISTORIE

Instrucțiuni aplicate și de altă mare bancă a țării, Agricultural Bank of China, care a stopat, pur și simplu, operațiunile cu aur. Bursa din Shanghai, unde se comercializează contractele future la aur și argint, a cerut investitorilor să dea dovadă de rațiune în acțiunile lor. 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Cele mai importante știri economice ale zilei

Cele mai importante știri ale zilei de 11 august 2021.

Bill Gates spune cât va dura pandemia de Covid-19

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a făcut mai multe...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro