AVERTISMENT! Imunolog: Picăturile pot călători prin cameră
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
AVERTISMENT! Imunolog: Picăturile pot călători prin cameră
AVERTISMENT! Imunolog: Picăturile pot călători prin cameră
Infecția cu coronavirus ar putea să apară prin 1000 de particule virale infecțioase pe care le puteți primi într-o respirație sau de la o frecare a ochilor sau 100 de particule virale inhalate la fiecare respirație. Fiecare dintre aceste situații poate duce la o infecție, a declarat  Erin Bromage, Imunolog.

"Pentru a vă infecta, trebuie să vă expuneți la o doză infecțioasă de virus, pe baza studiilor de doză infecțioasă cu alte coronavirusuri, se pare că pot fi necesare doar doze mici pentru ca infecția să pună stăpânire. Unii experți estimează că doar 1000 de particule virale infecțioase SARS-CoV2 sunt necesare pentru infectare."

Imunologul a explicat că după o tuse, multe picături pot "călătorii" prin încăperea cu pricina.

"O tuse: O singură tuse eliberează aproximativ 3.000 de picături și acestea se deplasează la 50 de mile pe oră. Majoritatea picăturilor sunt mari și cad rapid, dar multe rămân în aer și pot călători printr-o cameră în câteva secunde."

Avertisment: Vine al doilea val de COVID-19

"Un strănut: un singur strănut eliberează aproximativ 30.000 de picături, acestea călătoresc până la 200 de mile pe oră. Majoritatea picăturilor sunt mici și parcurg distanțe mari (ușor de-a lungul unei camere)."

Spre deosebire de strănut și tuse care eliberează cantități uriașe de material viral, picăturile respiratorii eliberate din respirație conțin doar un nivel scăzut de virus.

Dacă o persoană este infectată, picăturile dintr-o singură tuse sau strănut pot conține până la 200.000.000 (două sute de milioane) particule de virus, care pot fi dispersate în mediul din jurul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel