Preschimbare titluri de stat iulie 2025: ce dobânzi oferă și ce emisiuni sunt vizate
Ministerul Finanțelor lansează...
"Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp", a atras atenţia Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, de la sediul agenţiei ONU din Geneva. "Majoritatea ţărilor se află încă în primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme în cadrul pandemiei, încep să observe o resurgenţă a cazurilor", a adăugat oficialul.
OMS, intens criticată de Statele Unite pentru gestionarea epidemiei COVID-19, a alertat "la momentul potrivit" cu privire la situaţiile de urgenţă internaţională la adresa sănătăţii, a afirmat directorul organizaţiei. "Am declarat urgenţă la momentul potrivit", la 30 ianuarie, "iar restul lumii a avut suficient timp pentru a se pregăti", a dat asigurări Tedros Adhanom Ghebreyesus răspunzând la o întrebare primită în cadrul conferinţei.
SUA, care au înregistrat primul deces cauzat de coronavirus la sfârşitul lunii februarie, este cea mai afectată ţară din punct de vedere al numărului de decese şi cazuri, dar Europa rămâne cea mai afectată regiune, cu peste 110.500 de decese.
Citește și Covid-19. Studiu american. Medicamentul minune a dezamăgit
''Multe din epidemiile în Europa de Vest par să fie stabile sau în scădere'', dar ''constatăm tendinţe ascendente îngrijorătoare în Africa, America Centrală şi de Sud şi în Europa de Est'', a afirmat directorul OMS. ''Unul dintre cele mai mari pericole cu care ne confruntăm astăzi este indulgenţa'' în faţa pandemiei, a adăugat el, subliniind că ''primele elemente indică faptul că cea mai mare parte a populaţiei lumii rămâne susceptibilă'' de a fi infectată cu noul coronavirus.
Avertismentul său survine în timp ce OMS este aspru criticată de Statele Unite, care o acuză că a gestionat greşit pandemia de coronavirus. Washingtonul acuză în special organizaţia internaţională că nu a avertizat la timp asupra pericolului pentru a nu deranja Beijingul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanțelor lansează...
Comisia Europeană a trimis joi...
După ce relația dintre Elon...
Afacerile din serviciile de...
Primăriile și consiliile...
Săptămâna aceasta este una...
Legea austerității aduce o schimbare radicală în...
Un fenomen rar și greu de...
Autoritatea Națională pentru...
Hidroelectrica, cel mai mare...
Ministrul Dezvoltării, Cseke...
Corpul Experților Contabili și...
Ministerul Finanţelor a...
Transportul costă. Mai ales acum, în 2025, când fiecare...
Administrația Națională de...
Interes german reînnoit pentru...
- Producția de țiței a României...
Premierul Chinei, Li Qiang, a...
Exporturile ruseşti de metale preţioase spre China...
Curtea Constituțională respinge excepțiile privind...
FMI trage un semnal de alarmă....
O expoziție grandioasă dedicată influenței stilistice a...
Importurile de gaze naturale au crescut cu 61% în...
Industria auto de lux clatină...