Avertisment: SUA și economia globală ar putea intra în recesiune în următoarele luni

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Avertisment: SUA și economia globală ar putea intra în recesiune în următoarele luni
Avertisment: SUA și economia globală ar putea intra în recesiune în următoarele luni
Directorul executiv al JPMorgan Chase&Co., Jamie Dimon, este de părere că Statele Unite și întreaga economie globală ar putea să intre în recesiune până la mijlocul anului viitor, relatează CNBC.

Inflația galopantă, invadarea Ucrainei de către Rusia și efectele necunoscute ale politicilor Fedului ar fi printre potențialii indicatori ai unei viitoare recesiuni, a declarat Dimon într-un interviu pentru postul american.

„Acestea sunt deja lucruri foarte foarte serioase cu o probabilitate mare să împingă SUA și lumea într-o recesiune în următoarele șase până la nouă luni, Europa este deja în recesiune”, a spus Dimon.

Comentariile lui vin în condițiile în care băncile americane se pregătesc să-și facă publice datele din al treilea semestru, începând de vineri. Până acum, indicele de referință S&P500 a pierdut în jur de 24%. Dimon mai spune că indicele ar putea să „cadă cu ușurință cu încă 20%” față de nivelul din prezent, cu următoarea cădere urmând să fie „și mai dureroasă” decât prima.

La începutul acestui an, Dimon le-a transmis investitorilor să se pregătească pentru un „uragan” economic. În iunie, Goldman Sachs a prezis o șansă de 30%, potrivit Digi24.

Vouchere sociale. A treia tranșă. Când sunt virați banii

Potrivit graficului prezentat, la începutul programului, de către autorităţi, între datele de 17 octombrie și 21 octombrie ar trebui să aibă loc actualizarea listelor de beneficiari de către Ministerul Muncii și verificarea de către ANAF.

Între aceleași date, 17 octombrie și 21 octombrie,  Compania Națională Poșta Română prelucrează datele.

În cele din urmă banii urmează să fie virați pe carduri între datele 24 octombrie 2022 și 31 octombrie 2022.

Ghidul voucherelor sociale. Tot ce trebuie să știi

Beneficiarii acestor carduri întâmpină unele probleme. Mai jos vă prezentăm patru situații cu care v-ați putea confrunta.

1. Sunt eligibil, dar nu am primit cardul

Sunt persoane care nu au intrat în posesia cardului pentru că la momentul distribuirii nu se aflau la domiciliu. Poșta Română încearcă distribuirea de două ori pentru fiecare beneficiar. Dacă vă aflați în această situație, primul pas este să verificați la cel mai apropiat oficiu poștal. Dacă nu găsiți cardul acolo, sunați la 031.9268.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduși în program se eliberează noi suporturi electronice.

Așadar, dacă ați devenit eligibil pe parcursul programului, veți fi adăugați pe aceste liste. Pentru a vă asigura că nu sunteți omis, vă puteți adresa Casei Teritoriale de Pensii – respectiv Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială – din județul de reședință. Verificarea condițiilor de venit pentru beneficiarii se face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), iar MIPE nu are autoritatea să adauge sau să elimine beneficiari din liste.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

sateliti - FOTO: Freepik@tawatchai07
gaz - FOTO: Freepik
carbune - FOTO: Freepik
Insolvența persoanelor fizice
Foto: Freepik.com
De Beers, Londra
Xi Jinping spune că armele nucleare sunt o linie roșie
titluri de stat - FOTO: Freepik@sac70
tiktok - FOTO: Freepik@luadesign4
Aurul prinde aripi
sebastian burduja - FOTO: Captură Video Facebook@Sebastian Burduja

Primul român recompensat de Harvard pentru leadership global

Cine este primul român recompensat de Harvard pentru...

OpenAI / sursa foto: Wikimedia Commons / Jernej Furman
Kremlin
Vladimir Putin
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Știrile dimineții
sua - FOTO: Freepik@jcomp
Grafică: Oana Pavelescu
Metale rare
Un cuplu vizitează șantierul blocului unde au cumpărat un apartament / Foto: Freepik
Malware
Mihai Daraban și Jae Rak Kim, vicepreședinte Hyundai Heavy Industries

Dialog la nivel înalt CCIR - Hyundai Heavy Industries

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Casă de schimb valutar
Groapă de gunoi
Carte electronica de identitate
Serviciul 112
Mină de suprafață / Foto: Freepik
Ministerul Mediului lansează un nou program de stimurale

pixel