Avertismentul lui Putin: Nu vă jucați cu noi, avem suficiene ARME
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Putin pare gata de atac
Putin pare gata de atac
După ce a participat, online, la summitul G20, unde a vorbit, printre altele, despre nevoia unei recunoașteri reciproce, la nivel mondial, a certificatelor de vaccinare, dar și la reuniunea la nivel înalt dedicată încălzirii globale, președintele Rusiei, Vladimir Putin s-a grăbit să-i convoace, la Soci, pe principalii responsabili militari ai țării. 

Întâlnire care s-a dovedit o ocazie perfectă pentru a transmite un nou avertisment lumii occidentale. Reducând totul la o frază, liderul de la Kremlin a dat de înțeles că nimeni nu trebuie să se joace cu Rusia și să nu o ia în serios, măcar pentru faptul că deține suficiente arme pentru orice confruntare. 

În detaliu, Putin a dezvăluit, în premieră, numărul de drone aflate în serviciul armatei ruse. "Acum avem peste 2.000 de drone în serviciu. Trebuie să le dezvoltăm în continuare, să muncim la fel de mult ca în ultima vreme. Mă refer la utilizarea inteligenței artificiale și la cele mai recente realizări ale tehnologiei și științei", a declarat liderul rus.

Armata rusă poate respinge eficient atacurile cu drone, a declarat președintele rus Vladimir Putin. 
"Am învățat să respingem aceste atacuri aparate de zbor fără pilot și o facem destul de eficient", a adăugat liderul rus. 

El a subliniat importanța dezvoltării aviației fără pilot. "Știm foarte bine cum s-au remarcat aceste aparate în conflictele armate din ultimii ani, cât de eficiente sunt și cât de periculoase pot fi pentru noi", a spus Putin. El a precizat că se referea la atacurile cu drone ale teroriștilor din Siria.

Citește și SUA, amenințătoare: Rusia trebuie să-și retragă RACHETELE din Europa

Printre altele, Rusia dezvoltă și perfecționează sistemul robotic Marker. Robotul poate fi echipat cu echipamente de luptă împotriva dronelor. Dezvoltatorii iau în considerare dronele kamikaze, sistemele de război electronic și plasele capcană ca mijloace de a distruge capacitatea de funcționare a dronelor.

În altă ordine de idei, Putin a anunțat că Rusia are ocazia să vadă o navă a Marinei americane care a intrat în Marea Neagră printr-un binoclu sau prin vizorul echipamentelor de apărare. "Știți că o navă americană a intrat în Marea Neagră. O putem privi prin binoclu sau prin vizorul sistemelor de apărare corespunzătoare", a declarat șeful statului.

A fost reacția lui Putin la informația potrivit căreia Washingtonul a trimis nava amiral a marinei americane USS Mount Whitney (LCC 20) în Marea Neagră. Anterior, s-a raportat că nava ar urma să coordoneze acțiunile flotelor americane și ale aliaților NATO în timpul operațiunilor militare comune din Marea Neagră și Marea Mediterană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel