Întâlnire care s-a dovedit o ocazie perfectă pentru a transmite un nou avertisment lumii occidentale. Reducând totul la o frază, liderul de la Kremlin a dat de înțeles că nimeni nu trebuie să se joace cu Rusia și să nu o ia în serios, măcar pentru faptul că deține suficiente arme pentru orice confruntare.
În detaliu, Putin a dezvăluit, în premieră, numărul de drone aflate în serviciul armatei ruse. "Acum avem peste 2.000 de drone în serviciu. Trebuie să le dezvoltăm în continuare, să muncim la fel de mult ca în ultima vreme. Mă refer la utilizarea inteligenței artificiale și la cele mai recente realizări ale tehnologiei și științei", a declarat liderul rus.
Armata rusă poate respinge eficient atacurile cu drone, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
"Am învățat să respingem aceste atacuri aparate de zbor fără pilot și o facem destul de eficient", a adăugat liderul rus.
El a subliniat importanța dezvoltării aviației fără pilot. "Știm foarte bine cum s-au remarcat aceste aparate în conflictele armate din ultimii ani, cât de eficiente sunt și cât de periculoase pot fi pentru noi", a spus Putin. El a precizat că se referea la atacurile cu drone ale teroriștilor din Siria.
Citește și SUA, amenințătoare: Rusia trebuie să-și retragă RACHETELE din Europa
Printre altele, Rusia dezvoltă și perfecționează sistemul robotic Marker. Robotul poate fi echipat cu echipamente de luptă împotriva dronelor. Dezvoltatorii iau în considerare dronele kamikaze, sistemele de război electronic și plasele capcană ca mijloace de a distruge capacitatea de funcționare a dronelor.
În altă ordine de idei, Putin a anunțat că Rusia are ocazia să vadă o navă a Marinei americane care a intrat în Marea Neagră printr-un binoclu sau prin vizorul echipamentelor de apărare. "Știți că o navă americană a intrat în Marea Neagră. O putem privi prin binoclu sau prin vizorul sistemelor de apărare corespunzătoare", a declarat șeful statului.
A fost reacția lui Putin la informația potrivit căreia Washingtonul a trimis nava amiral a marinei americane USS Mount Whitney (LCC 20) în Marea Neagră. Anterior, s-a raportat că nava ar urma să coordoneze acțiunile flotelor americane și ale aliaților NATO în timpul operațiunilor militare comune din Marea Neagră și Marea Mediterană.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Preşedintele Statelor Unite a...
Marele club de fotbal trece la...
Analistul economic Cristian...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Principalul producător cubanez...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...