Băncile de pe Wall Street au în vedere "noua normalitate" pentru veniturile din tranzacționare
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Marile bănci de pe Wall Street se opun măsurii de eliminare a Rusiei din SWIFT / Foto: Arhivă
Marile bănci de pe Wall Street se opun măsurii de eliminare a Rusiei din SWIFT / Foto: Arhivă
Băncile de pe Wall Street se așteaptă ca veniturile din tranzacționare să se stabilizeze la o "nouă normalitate", undeva între nivelurile anterioare pandemiei și maximele din ultimii doi ani, spun directorii executivi și analiștii.

O injecție masivă de numerar pe piețele de capital de către Rezerva Federală a dus la o lichiditate și la o activitate de tranzacționare fără precedent în timpul pandemiei, deoarece investitorii au căutat oportunități de a încasa bani. Dar veniturile din tranzacționare la principalele bănci de pe Wall Street au scăzut în trimestrul al patrulea, pe măsură ce piețele s-au normalizat și Fed și-a redus achizițiile de active. 

Băncile cu mari birouri de tranzacționare, precum Goldman Sachs (GS.N), JPMorgan (JPM.N) și Morgan Stanley (MS.N), au fost cele mai mari beneficiare ale volatilității pieței, permițând traderilor să se bucure de cea mai bună perioadă de la criza financiară din 2007-2009.

Acum, aceștia se confruntă cu conștientizarea faptului că contextul favorabil de pe piață nu va dura la nesfârșit.

"Niciunul dintre noi nu ar fi putut anticipa mediul în care am trăit în ultimii doi ani și în special mediul din acest an, care a fost, evident, un vânt de coadă semnificativ pentru afacerea noastră", a declarat directorul general al Goldman Sachs, David Solomon, în fața analiștilor, după ce banca a afișat marți un profit care nu a fost pe măsura previziunilor pieței. 

"Nu considerăm în niciun caz că acesta este un mediu permanent care va continua în acest ritm", a spus Solomon.

El a adăugat că banca vede încă o activitate "rezonabilă" în 2022 și că afacerea ar putea prospera indiferent de condițiile de piață care se materializează.

Executivii de la rivalul JPMorgan Chase & Co (JPM.N) au avut un ton similar vinerea trecută, după ce cea mai mare bancă din țară a înregistrat rezultate care au dezamăgit.

"În scenariul nostru central, piețele și sectorul bancar s-au normalizat într-o oarecare măsură în 2022 în raport cu anii lor record respectivi din 2020 și 2021 și își reiau creșterea modestă după aceea", le-a spus directorul financiar Jeremy Barnum analiștilor.

Barnum a spus că volumele de tranzacționare vor rămâne în continuare ridicate în 2022.

Paradisul bitcoin din Kazahstan își poate pierde strălucirea

"Începutul unui ciclu de creștere a ratelor ar putea fi destul de sănătos pentru veniturile din venituri fixe în special", a spus el.

Analiștii se așteaptă, de asemenea, ca mediul general să rămână pozitiv pentru activitatea de tranzacționare, deși sub nivelurile din ultimii doi ani.

"Ștacheta din 2020 și 2021 este destul de ridicată", a declarat Devin Ryan, analist la JMP Securities, parte a Citizens Financial Group. "Probabil că vom vedea o anumită normalizare, iar industria încearcă să își dea seama cum va arăta această normalizare".

Directorii executivi de la Goldman Sachs, JPMorgan și Morgan Stanley au subliniat încrederea lor în ceea ce privește menținerea câștigurilor de cotă de piață obținute în timpul pandemiei, în parte ca urmare a retragerii băncilor europene.

Goldman, în special, s-a concentrat pe efectuarea mai multor tranzacții în numele celor mai mari clienți corporativi ai săi.

"Există încă o creștere pentru noi din perspectiva cotei de portofel, având în vedere baza largă de clienți", a declarat Solomon. "Vom lua o cotă mai sustenabilă din ce oportunități prezintă piața".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel