BBC vinde studiourile Maida Vale. Ce anume le-a făcut celebre
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
A văzut cum apar, strălucesc și dispar marile nume din domeniu
A văzut cum apar, strălucesc și dispar marile nume din domeniu
Situate în cartierul cu același nume din vestul Londrei, studiourile Maida Vale au găzduit unele dintre cele mai mari nume din muzica mondială, printre care The Beatles, Led Zeppelin și Beyoncé.

BBC a anunțat luni că vinde studiourile de înregistrări Maida Vale din Londra, cumpărate în 1933 și devenite celebre pentru programele legendare pe care le-a găzduit și care au prezentat artiști recunoscuți pretutindeni în lume. În ceea ce privește identitatea noului proprietar, BBC a precizat că este vorba de producătorii britanici Tim Bevan și Eric Fellner, precum și compozitorului Hanz Zimmer și vechiul partener de afaceri al acestuia, Steven Kofsky.

Excelență artistică

"Suntem foarte încântați că, astfel, această clădire simbol va continua să ofere un viitor luminos și vibrant creației muzicale”, a  declarat Lorna Clarke, șefa departamentului de muzică al BBC. "Generații la rând, Maida Vale Studios a fost sinonim cu excelența artistică", au venit, în completare, Tim Bevan și Eric Fellner. Într-un comunicat, aceștia din urmă s-au declarat determinat să ”continue moștenirea BBC la Maida Vale". Situate în cartierul cu același nume din vestul Londrei, studiourile Maida Vale au văzut cum apar, strălucesc și dispar unele dintre cele mai mari nume din muzica mondială.

De la The Beatles, la Beyonce 

Acolo au cântat The Beatles, Led Zeppelin și Beyoncé. Între 1967 și 2004, a fost, de asemenea, locul de desfășurare a legendarei Peel Sessions, un program cult al DJ-ului și prezentatorului de radio John Peel, difuzat timp de patru decenii la Radio One. Programul a devenit rapid o instituție, prezentând publicului britanic genuri precum punk, reggae și hip-hop, și a rămas mereu în contact cu creația și avangarda pop și rock.

2. -imagine fara descriere- (maida1_60937000.jpg)

Renovare de milioane de lire sterline 

Discurile din aceste "Peel Sessions", difuzate în Franța, stau mărturie a acestor descoperiri, iar unele dintre înregistrările din această serie, printre care una a trupei The Cure, au devenit clasice. În 2018, BBC a anunțat că intenționează să își mute studiourile muzicale în estul Londrei, atrăgând la vremea respectivă critici din partea unor fani nostalgici. Grupul de radiodifuziune nu a dezvăluit costul vânzării, dar cumpărătorii plănuiesc o renovare de mai multe milioane de lire sterline, potrivit comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...


pixel