BCR se împrumută cu jumătate de miliard: A lansat primele obligaţiuni verzi în lei
Autor: Ciprian Dumitrache | 14 oct, 17:36
Manea (BCR): Creditele neperformante ar putea înregistra o uşoară creştere în 2021
Manea (BCR): Creditele neperformante ar putea înregistra o uşoară creştere în 2021
Banca Comercială Română (BCR) lansează prima emisiune de obligaţiuni verzi în valoare de 500 de milioane de lei, continuându-şi astfel strategia de diversificare a surselor de finanţare şi contribuind la dezvoltarea pieţei de capital din România, a anunţat joi banca.

"Această primă emisiune de obligaţiuni verzi se înscrie în demersurile companiei de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance), cu scopul de a genera dezvoltare economică durabilă, de a încuraja comportamentele responsabile faţă de mediu şi de a reduce inegalităţile sociale", se menţionează în comunicat.

În ultimii doi ani, banca a emis obligaţiuni în valoare de 2,1 miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenţi activi de la Bursa de Valori Bucureşti.

Emisiunea constă în obligaţiuni senior preferenţiale cu o maturitate de 7 ani şi reprezintă prima tranzacţie cu obligaţiuni verzi a BCR, urmând să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti. Obligaţiunile au primit un rating preconizat pe termen lung de BBB+ din partea Fitch.

"Procesul de book building a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, rata dobânzii fiind stabilită cu succes la 5%, ceea ce reflectă performanţa solidă a băncii", se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, distribuţia a fost echilibrată între fonduri de pensii, firme de administrare de active, companii de asigurări şi instituţii de credit, beneficiind de asemenea de participarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC).

Conform reprezentanţilor băncii, emisiunea de obligaţiuni s-a dovedit una de succes încă de la început, în condiţiile în care la finalul primei zile de subscriere registrul de ordine era acoperit cu mult peste suma maximă vizată de 500 de milioane de lei, ceea ce a dus la decizia închiderii mai devreme a ofertei.

Citește și: ASF a cerut la Tribunal falimentul City Insurance. Asigurătorul contestă decizia de ridicare a autorizației de funcționare

Prin această emisiune, BCR a mai făcut un pas înainte în procesul de conformare cu reglementările Uniunii Europene privind capacitatea minimă pe care trebuie să o deţină băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţele minime pentru fonduri proprii şi pasive eligibile (MREL) şi ghidurile MREL, în conformitate cu strategia de rezoluţie.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, desfășurând operaţiuni de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), fiind prezentă și pe piaţa leasingului, pensiilor private, a băncilor de locuinţe.


Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro