Belgienii de la Warehouses De Pauw construiesc 43 de noi depozite în România
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Spatii logistice
Spatii logistice
Banca Europeană de Investiţii sprijină extinderea infrastructurii de logistică din România, prin acordarea unui împrumut de 150 milioane euro firmei Warehouses De Pauw (WDP) pentru construcţia a 43 de depozite pe întreg teritoriul României, se arată într-un comunicat al BEI.

Noile locaţii ale depozitelor vor fi închiriate pe termen lung, punându-se accentul pe stabilirea unor noi operaţiuni logistice sau din industria uşoară şi vor fi situate pe unul dintre cele cinci coridoare naţionale cheie identificate în cadrul Master Planului General de Transport al României. Aceste proiecte vor cuprinde infrastructura pentru depozite moderne şi vor fi dezvoltate pe o bază durabilă. Proiectele vor contribui la diversificarea ulterioară a economiei României şi vor promova generarea de locuri de muncă prin stabilirea unor depozite logistice suplimentare şi a unui lanţ de aprovizionare modern, ducând astfel la o productivitate îmbunătăţită a comerţului en-gros şi cu amănuntul. 

"Acest pachet de finanţare confirmă şi susţine misiunea companiei noastre de a contribui la economia reală prin dezvoltarea unei infrastructuri logistice moderne pentru clienţii noştri, astfel ducând la un lanţ de aprovizionare asigurat pe viitor şi favorizând generarea de locuri de muncă în această regiune", a declarat Jeroen Biermans, director general al WDP în România. 

"Acest proiect va genera 3.700 de noi locuri de muncă în perioada lucrărilor de construcţie şi 750 după finalizarea construcţiei şi va contribui la diversificarea economică în regiunile României, care se confruntă cu modificări structurale" a declarat vice-preşedintele BEI, Andrew McDowell. 

WDP dezvoltă şi investeşte în domeniul imobiliar logistic (depozite şi birouri). WDP are aproximativ 4 milioane metri pătraţi de proprietăţi în portofoliul său. Acest portofoliu internaţional de clădiri seminindustriale şi logistice cuprinde peste 180 de locaţii la principalele centre logistice pentru depozitare şi distribuţie în Belgia, Olanda, Franţa, Luxemburg şi România. 

Principalii proprietari de parcuri logistice şi industriale din România sunt în acest moment CTP, WDP, P3, VGP, Globalworth, Alinso Group, Logicor, ICCO Group, Helios Phoenix, TRC, cu portofolii variind între 100.000 şi peste 700.000 mp. 

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a asigurat, de la începutul colaborării cu România, investiţii de peste 13 miliarde de euro în aproape 130 de proiecte, fiind un pilon important pentru dezvoltarea economică strategică a ţării, a declarat la începutul acestei luni guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la conferinţa organizată cu prilejul aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea BEI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel