BERD a INVESTIT o sumă RECORD în 2020
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Franţa a blocat active ale oligarhilor ruşi în valoare de aproape 850 de milioane de euro
Franţa a blocat active ale oligarhilor ruşi în valoare de aproape 850 de milioane de euro
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat joi că în 2020 şi-a majorat investiţiile până la un nivel record de 11 miliarde de euro, pentru a ajuta economiile din regiunea în care activează pentru a face faţă efectelor pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

În raportul său anual, banca de dezvoltare a precizat că a investit o sumă record de 11 miliarde de euro în 411 de proiecte, în creştere cu 10% comparativ cu 2019, când a investit 10,1 miliarde euro pentru a finanţa 452 de proiecte. În plus, anul trecut Turcia a devansat Egiptul devenind cel mai mare beneficiar de finanţare de la BERD, în condiţiile în care a primit investiţii de 1,68 miliarde de euro de la BERD, din care peste jumătate au mers spre băncile turceşti.

Nicusor Dan: 2,5 miliarde de lei, datoriile curente ale PMB

Pe lângă propriile sale investiţii, BERD a mobilizat în mod direct 1,2 miliarde euro de la alţi investitori în anul 2020. Banca de Dezvoltare a continuat să îşi concentreze sprijinul pe sectorul privat, care a primit 72% din investiţiile totale făcute de BERD anul trecut.

"Investiţiile noastre au fost semnificativ mai mari decât în anul precedent şi de asemenea am oferit sprijin pentru a ajuta sectorul privat să treacă prin criză", a declarat preşedintele BERD, Odile Renaud-Basso.

De asemenea, BERD a informat că în 2020 a înregistrat un profit de 100 milioane de euro, în scădere faţă de profitul net de 1,4 miliarde euro în 2019. Instituţia financiară internaţională urmează să dea publicităţii peste câteva săptămâni rezultatele financiare complete.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În prezent, BERD investeşte în 38 de economii din Europa Centrală şi de Est, Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterea productivităţii şi consolidarea sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit 8,8 miliarde de euro în economia ţării prin 449 de proiecte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel