BERD devine acţionar la Euroins şi investeşte 30 milioane euro
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O colaborare care se dorește pe termen lung
O colaborare care se dorește pe termen lung
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a semnat un acord pentru achiziţionarea unui pachet minoritar de acţiuni în Euroins Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări generale din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, informează un comunicat de presă al Euroins.

BERD va investi 30 de milioane de euro printr-o nouă majorare de capital, în timp ce Eurohold, compania mamă a grupului de asigurări, oferă o injecţie de capital suplimentară de 12 milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea şi creşterea celei mai mari entităţi din cadrul grupului, Euroins România Asigurare Reasigurare. Finanţarea va susţine, de asemenea, operaţiunile şi creşterea grupului în Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia şi Ucraina.

"Suntem încântaţi să colaborăm cu Euroins şi astfel să oferim asigurări de înaltă calitate, complexe şi de încredere în România şi în întreaga regiune. De asemenea, suntem încântaţi să discutăm cu Autoritatea de Supraveghere Financiară a României (ASF) cu privire la procesul de decontare directă în beneficiul consumatorilor şi al sectorului asigurărilor din România", a declarat directorul regional BERD pentru România şi Bulgaria, Mark Davis.

"Suntem bucuroşi să devenim parteneri ai BERD, una dintre cele mai importante instituţiile financiare internaţionale. Participarea BERD va consolida poziţiile de solvabilitate ale grupului şi va sprijini creşterea Euroins Insurance Group. Investiţia vine într-un moment important pentru cea mai mare companie a grupului - Euroins România. În ultimele 12 luni, Euroins a atras peste 300 de milioane de lei în creşteri succesive de capital", a declarat, la rândul său, Kiril Boshov, preşedintele Consiliului de administraţie al Eurohold.

Citește și City Insurance. Investigație ASF: Vorbim de fals în documente, fals în înscrisuri

Tanja Blatnik, director General al Euroins România, a precizat că această injecţie de capital va permite asigurătorului să se concentreze pe diversificarea produselor non-RCA, intensificarea digitalizării şi consolidarea guvernanţei corporative. Pentru BERD, investiţia la Euroins vine după ce recent instituţia financiară a cofinanţat achiziţia de către Eurohold a activităţilor grupului CEZ din Bulgaria.

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care activează pe pieţele CESEE şi FSU. Compania oferă o gamă completă de produse de asigurare generale, de sănătate şi de viaţă. EIG operează în 13 ţări europene şi deţine filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia şi Belarus. EIG operează şi în Grecia şi Polonia şi are operaţiuni de asigurare de nişă în Spania, Italia, Germania şi Regatul Unit. În prezent, grupul de asigurări are peste 4 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi.

La rândul său, Eurohold este un grup financiar şi energetic de top în regiunea CESEE / FSU, care operează în domeniul distribuţiei, furnizării şi comercializării energiei electrice, asigurărilor, leasingului, vânzărilor de maşini, serviciilor de investiţii şi gestionării activelor. Eurohold este listat la BVS şi WSE. Eurohold a achiziţionat recent filialele grupului energetic ceh CEZ din Bulgaria prin compania Est European European Electric Company, care are acum peste 3.000 de angajaţi şi oferă servicii către aproape 3 milioane de clienţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel